Comunitat Valenciana

Detinguda la parella de Paco Sanz, una jove acusada d'apropiació indeguda i blanqueig

  • Sanz, en llibertat provisional sense fiança, està investigat per utilitzar els diners que recaptava per a tractar-se d'una malaltia per a altres finalitats.
  • Va començar a aparéixer en els mitjans de comunicació en 2011 per a explicar la seua història com a afectat per la síndrome de Cowden.
  • Els agents de la Policia Nacional van detindre també els seus pares, als qui els atribueixen delictes de blanqueig de capitals, estafa i apropiació indeguda.
PACO SANZ
PACO SANZ
TWITTER PACO SANZ
PACO SANZ

Agents de la Policia Nacional han detingut a Sevilla una jove de 19 anys amb la qual Paco Sanz, el valencià que assegurava patir 2.000 tumors, mantenia una relació sentimental. Està acusada de delictes d'apropiació indeguda i de blanqueig de capitals, segons han informat a Europa Press fonts policials.

La jove, qui assegura que manté una relació amb Sanz des de gener de 2016 en diverses xarxes socials, va ser detinguda este dimarts i després de declarar davant la Policia va ser posada en llibertat amb càrrecs, han concretat les mateixes fonts.

Precisament este dimecres el jutjat ha deixat també en llibertat provisional sense fiança a Sanz, un home de 45 anys investigat per utilitzar els diners que recaptava per a tractar-se d'una malaltia que assegurava que li va provocar 2.000 tumors per a altres finalitats.

La jutgessa li ha retirat el passaport perquè no puga eixir del territori nacional i li ha imposat l'obligació d'acudir a firmar a seu judicial cada quinze dies durant tot el temps en què dure la instrucció judicial. La magistrada ha adoptat esta decisió després de comprovar que l'investigat te domicili conegut i arrelament familiar.

Paco Sanz va ser detingut el passat 8 de març a la localitat de la Pobla de Vallbona (València). Els agents de la Policia Nacional van detindre també els seus pares, als qui els atribueixen delictes de blanqueig de capitals, estafa i apropiació indeguda.

En els xarxes socials, Sanz sol·licitava ajuda per a rebre tractament perquè assegurava portar anys patint la síndrome de Cowden. "Esta malaltia m'ha generat prop de 2.000 tumors. No obstant açò, intente fer el meu dia a dia el més normal possible. He esgotat els meus recursos i els de la meua família per a pagar el tractament. Les autoritats m'ignoren", proclamava en el seu compte de Facebook.

D'igual manera, demanava ajuda a través de missatges a un número de telèfon i de www.ayudapcasosanz.com. Així mateix, l'Associació Paco Sanz per a la Investigació de la Síndrome de Cowden Espanya oferia a col·legis, col·lectius d'empreses, hospitals o grups de xarrades sobre superació "i mai donar-et per vençut davant els problemes de la vida".

Sanz va començar a aparéixer en els mitjans de comunicació en 2011 per a explicar la seua història com a afectat per la síndrome de Cowden, una malaltia genètica que li provoca més 2.000 tumors en tot el seu cos. Ja en eixes dates explicava que, davant la falta de solucions a Espanya, va decidir marxar-s'als Estats Units per a participar en un assaig clínic amb rapamicina i demanava ajuda per al tractament perquè no tènia diners, ja que havia hagut de vendre la seua casa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento