Comunitat Valenciana

Bankia retorna des de febrer més de 127 milions a més de 25.000 clients per les clàusules sòl

  • L'entitat ha liquidat 8.000 sol·licituds en un mes del total de 33.000 que va rebre l'entitat a principis de febrer.
  • Segons Goirigolzarri, el procés gratuït i exprés que va iniciar l'entitat va estalviar a Bankia 100 milions d'euros.
  • El president del banc  ha indicat que "solament el 3%" de la cartera hipotecària de l'entitat tenia clàusules sòl.
Junta General d'Accionistes de Bankia
Junta General d'Accionistes de Bankia
TWITTER BANKIA
Junta General d'Accionistes de Bankia

Bankia ha retornat, des del 3 de febrer i fins al 21 de març, més de 127 milions d'euros a més de 25.000 clients per les clàusules sòl poc transparents, la qual cosa suposa liquidar 8.000 sol·licituds en un mes del total de 33.000 que va rebre l'entitat a principis de febrer, segons ha avançat este divendres el president de l'entitat, José Ignacio Goirigolzarri.

Al desembre, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va dictaminar que l'import satisfet per les clàusules sòl que es declararen nul·les s'havien de restituir amb caràcter retroactiu. En este sentit, Goirigolzarri ha indicat que "solament el 3%" de la cartera hipotecària de l'entitat tenia clàusules sòl i ha destacat que, després del dictamen d'Europa, Bankia va obrir un procés de "gran senzillesa i transparència" per a restituir a tots els clients afectats l'impacte retroactiu de les mateixes.

"Pensem que prendre esta decisió i implantar-la amb gran rapidesa era la decisió correcta perquè tenia la mateixa lògica que prenem amb l'Operació de Subscripció d'accions (OPS)", ha emfatitzat el president de l'entitat. De fet, Goirigolzarri va xifrar este dijous en un esmorzar informatiu amb mitjans de comunicació a València, que el procés gratuït i exprés que va iniciar l'entitat va estalviar a Bankia 100 milions d'euros.

Així mateix, ha avançat que després d'obrir el 18 de febrer de 2016 el procés de restitució de l'OPS i fins al 18 de maig, s'ha retornat 707,2 milions d'euros a la pràctica totalitat dels accionistes del tram minorista. "Hui els puc dir que amb aquella decisió calculem que ens hem estalviat en despeses, entre interessos i advocats, de prop de 400 milions d'euros", ha remarcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento