Comunitat Valenciana

Oltra sobre la trama sanitària: "Pot ser que Picassent haja de fer un 'mòdul Blasco'"

  • Oltra ha evitat donar més dades sobre el contingut dels documents de la Conselleria de Sanitat, ja que es tracta d'una investigació en marxa.
  • La vicepresidenta ha lamentat que una vegada més la Comunitat Valenciana "no es puga desfer d'estos titulars".
  • "Al final el que cal fer és jutjar les persones responsables i que retornen fins a l'últim cèntim", ha declarat.
Mónica Oltra en la roda de premsa del ple del Consell
Mónica Oltra en la roda de premsa del ple del Consell
@GENERALITAT
Mónica Oltra en la roda de premsa del ple del Consell

La vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, ha ironitzat este divendres en assenyalar la possibilitat que en la presó de Picassent (València) calga obrir un nou espai que "es podria batejar 'mòdul Blasco i aledaños'.

Oltra s'ha pronunciat en estos termes en ser preguntada pels mitjans de comunicació -en la roda de premsa posterior al ple del Consell- per una valoració de l'última operació desenvolupada per la UDEF a la Comunitat Valenciana i que investiga una presumpta trama relacionada amb adjudicacions sanitàries a empreses. Dins de les actuacions s'ha detingut nou persones, entre uns altres, dos nebots de l'exconseller de Solidaritat del PP Rafael Blasco, actualment a la presó pel desviament de fons a la cooperació.

Es dóna la circumstància, a més, que l'esposa de Rafael Blasco, l'exdirectora de l'IVAM Consuelo Ciscar, i el fill artista de tots dos, Rafael Blasco Ciscar (àlies Rablaci), estan investigats en altres causa judicial oberta per presumptes irregularitats en la gestió del museu.

Sobre este tema, Mónica Oltra ha exclamat: "Quina família, en el sentit polisèmic de la paraula". "Pot ser que a Picassent s'haja de fer un mòdul nou, podríem batejar-lo 'mòdul Blasco i aledaños'", ha ironitzat.

La representant de l'Executiu autonòmic ha recordat que un dels escorcolls duts a terme pels agents ahir dijous es va produir en les instal·lacions de la Conselleria de Sanitat, on la UDEF va tindre accés a tota la documentació. Oltra ha evitat donar més dades sobre el contingut, ja que es tracta d'una investigació en marxa.

La vicepresidenta ha lamentat que una vegada més la Comunitat Valenciana "no es puga desfer d'estos titulars". "Cada dia hi ha una cosa nova. El de Sergio Blasco (exgerent de l'Hospital General de València suposadament implicat en la trama) ja feia temps que es venia denunciant, tant en les Corts Valencianes com en la justícia; jo personalment vaig interposar una denúncia que va ser arxivada però este quasi sí va endavant pels indicis d'una trama corrupta i saquejadora", ha recordat.

"Vergonya i preocupació"

En la mateixa línia, Oltra ha subratllat que este tipus de notícies "avergonyixen i preocupen" al Govern valencià i ha incidit que es posa "a disposició" de la Fiscalia, els jutges i les forces i cossos de seguretat "perquè puguen investigar". "Al final el que cal fer -ha prosseguit- és jutjar les persones responsables i que retornen fins a l'últim cèntim".

"L'objectiu d'este Consell és que fins a l'últim cèntim que s'ha robat en esta Comunitat es retorne perquè els valencians ho necessitem per a construir col·legis, reduir les llistes d'espera i per posar la gent en el sistema de dependència. Este Consell lluitarà per recuperar cada euro que s'ha robat", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento