Comunitat Valenciana

El sector serveis copa el 75% de tot l'atur registrat en la ciutat de València en febrer

  • L'última dada del Servef llança una xifra de 62.676 persones aturades, amb una baixada del 6,9% durant l'últim any.
  • El perfil majoritari és el d'una persona que ha cursat la 1a etapa d'educació secundària però que no ha obtingut el títol de graduat escolar o equivalent.
  • El 56,7% de les persones de València apuntades en les llistes del Servef el mes passat eren dones, enfront del 43,3% d'homes.
Camareros, Trabajador, Sector Servicios
Camareros, Trabajador, Sector Servicios
EUROPA PRESS
Camareros, Trabajador, Sector Servicios

Tres de cada quatre veïns de la ciutat de València que es troben en situació de desocupació pertanyen a branques professionals relacionades amb el sector serveis, sobretot d'activitats administratives, comerç i hostaleria. Així ho posen de manifest les últimes dades recopilades per l'Oficina d'Estadística de l'Ajuntament, referides a febrer d'enguany i proporcionats des del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef).

Segons aquestes fonts, el mes passat es va tancar amb 62.676 habitants de la ciutat apuntats en les llistes de l'atur, un 6,9% menys que un any abans. La caiguda, no obstant açò, és menor que la registrada en el conjunt de la Comunitat Valenciana, on va ser del 9,57% i en Espanya, del 9,69%.

La terciarització de la desocupació és molt major a València, amb un 75%, que en la província (30,25%), la Comunitat (32,99%) i Espanya, (68%).

D'aquesta manera, van ser 47.318 els aturats registrats en el sector serveis, a molta distància de la resta. En la indústria van ser 5.738 persones, per les 4.746 persones de la construcció i les 1.246 del sector agrícola. En 3.628 casos no constava el sector.

Dins dels serveis, el grup amb més atur és el d'activitats administratives i serveis auxiliars, amb 9.707 persones, el 20,5% del total, seguit del comerç al per major i al detall, reparació de vehicles i motocicletes (9.211) i hostaleria (7.305). A més distància figuren les activitats professionals, científiques i tècniques (5.612), activitats sanitàries i de serveis socials (2.487), altres serveis (2.018) i activitats de la llar (1.899).

L'estadística també agrupa l'atur registrat segons ocupació, amb els treballadors dels serveis de restauració i venedors com el més nombrosos (15.812).

Quant al nivell formatiu dels aturats, el perfil majoritari és el d'una persona que ha cursat la primera etapa d'educació secundària però que no ha obtingut el títol de graduat escolar o equivalent. En aquesta situació es troben el 43,25% dels aturats de la ciutat. El segon grup més nombrós és el d'estudis secundaris amb títol de graduat escolar. Els universitaris (llicenciats, graduats, diplomats, doctors o amb màster) suposen en total el 13% de les persones que cerquen treball.

En l'àmbit dels contractes, també és el sector serveis el que més oportunitats ofereix a València. No obstant açò, el 90% dels 32.687 subscrits al febrer van ser temporals, enfront de solament un 10% d'indefinits. Per sexes, les dones tornen a eixir perjudicades, ja que suposen el 41,6% del total, enfront del 58,4% dels quals van beneficiar a homes.

Dins de la preponderància dels serveis i de la estacionalitat de l'ocupació, l'última campanya de Nadal va ser molt més positiva en termes d'ocupació per als habitants de València. Al novembre de 2016 es van aconseguir els 44.866 contractes signats, enfront dels quasi 36.000 del mateix mes de 2015, segons l'estadística.

La desocupació, amb rostre de dona

El 56,7% de les persones de València apuntades en les llistes del Servef el mes passat eren dones, enfront del 43,3% d'homes. L'evolució anual, lluny d'atenuar aquesta tendència, l'ha incrementat, ja que fa un any l'atur femení era inferior, concretament del 55,4%. D'aquesta manera, eren 35.540 les dones que buscaven una ocupació, enfront de 27.136 homes. Al sexe s'uneix l'edat com a factor de risc, ja que el grup més nombrós és el de dones de 55 a 59 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento