Comunitat Valenciana

Benavent critica el "paperot" dels diputats durant la seua compareixença en Les Corts

  • No ha contestat les preguntes dels grups sobre l'adjudicació de la residència de Xàtiva (València) per considerar que no havia sigut cridat per a açò.
  • Alguns diputats li han explicat que malgrat el nom de la comissió, per acord de ple es va determinar que s'investigaria el conjunt d'adjudicació de places.
  • "Del grup Savia no tinc ni idea, puc dir-ho més alt, però més clar no", ha assegurat i ha negat conéixer converses amb "cap alt càrrec de l'administració" per a afavorir adjudicacions.
Benavent, en els passadissos de les Corts
Benavent, en els passadissos de les Corts
EUROPA PRESS
Benavent, en els passadissos de les Corts

L'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent, ha assegurat este dilluns en la comissió de les Corts que investiga el procés d'adjudicació de places residencials d'accessibilitat per a dependents, en concret a Savia, que els diputats en les Corts es dediquen "a muntar espectacle, a estar aforats, a cobrar una dinerada i a fer moltes vegades el paperot".

Així ho ha assenyalat en declaracions als mitjans després de la citada comissió, a la qual s'ha referit també com un "rotllo", i no ha contestat les preguntes dels grups sobre l'adjudicació de la residència de Xàtiva (València) per considerar que no havia sigut cridat per a açò, sinó que l'objecte era parlar de les adjudicacions al grup Savia, tal com ha defés també el seu advocat.

Benavent ha arribat a les Corts acompanyat pel seu lletrat i davant les preguntes dels mitjans ha assegurat que acudia per a explicar la veritat sobre tot el que se li preguntara, encara que ja ha avançat no saber per a què estava citat en la comissió. "No sé el que faig ací", ha reiterat en diverses ocasions.

"No sé què faig ací hui si la investigació és de Savia. No vaig a dir que he perdut tot el matí però és així. Del grup Savia no tinc ni idea, puc dir-ho més alt, però més clar no". Sobre este tema, tant el president de la comissió, Ignacio Subías, com alguns diputats li han explicat que malgrat el nom de la comissió, per acord de ple es va determinar que s'investigaria el conjunt d'adjudicació de places del conegut com 'model Cotino'.

Durant la compareixença, i davant les preguntes dels diputats sobre el seu passat, el presumpte "peatge" de 20 milions al qual s'al·ludeix en converses amb l'expresident provincial, Alfonso Rus, per la construcció de la residència de Xàtiva que va acabar gestionant Gerocleop, Marcos Benavent ha deixat clar: "Estic ací per un cas que és Savia, tota la resta no sé què té a veure, tot el que no tinga a veure amb Savia no és moment ni lloc".

També ha remarcat que tot el relacionat amb esta adjudicació està en el marc del procés judicial del cas Imelsa, ha negat conéixer converses amb "cap alt càrrec de l'administració" per a afavorir adjudicacions. "Del grup Saba, ni idea, ni vaig tindre relació ni he tingut contactes amb cap alt càrrec de l'administració en aquell moment", ha dit.

Un sistema polític "corrupte i pervers"

Davant les preguntes dels diputats, l'autodenominat 'ionqui dels diners' ha assegurat que no l'ha "amenaçat ningú" ni li han dit el que havia de dir en esta comissió, al mateix temps que ha arremès contra el treball realitzat en el parlament valencià: "Sé que heu de fer un treball, que és apuntalar un sistema que jo considere que és corrupte i pervers".

La socialista Concha Andrés ha avançat que el seu grup demanarà que Benavent siga citat novament en la comissió, esta vegada fent explícit el motiu concret de la crida, perquè "potser necessita temps per a preparar-ho, per a fer memòria", mentre la diputada del PP María José Català ha indicat que altres grups han intentat traure rèdit polític d'esta comissió: "Els valencians no ens paguen per a muntar espectacles, sinó per a esbrinar el que va passar en l'adjudicació de places d'accessibilitat".

En este sentit, Benavent ha volgut precisar que no ha acudit per a "apuntalar el PP" perquè "ací l'espectacle ho feu tots els partits polítics", ha dit als diputats, davant els quals ha agregat que no ha votat a cap d'ells: "Per a mi tots sou iguals".

"Es dediquen a estar aforats i cobrar una dinerada"

Al final de la compareixença Benavent ha insistit en declaracions als mitjans que no acudia a les Corts per a "apuntalar un sistema una mica corrupte i pervers en esta Cambra que diuen que és dels representants del poble valencià" però que no sap si en realitat "són representants dels seus partits i d'ells mateixos". Ha negat que la seua actitud es dega a ressentiment, i ha explicat que el que li passa és que "simple", no creu en açò.

També ha mostrat la seua sorpresa pel fet que la diputada de Compromís Mónica Àlvaro haja qüestionat el seua paper entorn de la col·laboració amb la justícia, i també ha qualificat com "una ximpleria" l'al·lusió de la parlamentària a missatges a l'entorn de l'exdona de Benavent en els quals s'al·ludia a què "traficava fins a amb avietes". "Que diga el que vullga, entrar a contestar això no té sentit, es veu que ho tenia en el guió", ha dit.

Preguntat sobre la "reprimenda" que ha tirat als grups en la comissió, ha manifestat que en la seua citació posava que calia dir la veritat i això és el que sent. Sobre si considera que els partits intenten traure rèdit polític d'esta qüestió, ha sigut taxatiu: "Ací es dediquen a això, a muntar espectacle, a estar aforats, a cobrar una dinerada, a fer moltes vegades el paperot". "El PP ja sabeu el que és, està bastant clar, els ciutadans ho saben, però tots els altres igual, m'és igual el color", ha incidit.

Col·laboració amb la justícia

Sobre la investigació en el marc del cas Imelsa, ha assenyalat que segueix col·laborant i quan li criden acudeix als jutjats i diu la seua veritat. "La setmana passada vaig estar una estona en la Ciutat de la Justícia amb Fiscalia", ha dit.

Finalment, qüestionat sobre si li ha sorprés la detenció de l'exgerent de l'Hospital General de València Sergio Blasco per presumpte trepijoc de contractes, ha indicat: "No em sorprèn". "Supose que si ho detenen o processen, el seu procés tindrà; per algun motiu l'hauran detingut, és que no em sorprén tot el relacionat amb la política hui en dia, siga Sergio Blasco o siga qui siga", ha conclòs.

Durant el matí també estava prevista la compareixença de l'exregidor d'Urbanisme de Xàtiva Vicente Parra, que no ha acudit a la cita i, en ser requerit pels servicis jurídics, ha manifestat que tenia una citació en el jutjat i no recordava de la seua citació en les Corts, per la qual cosa es veurà si se'l pot citar en una altra sessió d'esta comissió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento