Comunitat Valenciana

Un jutge arxiva la querella de l'exgerent d'Imelsa contra Rosa Pérez per injúries i calúmnies

  • El jutge estima que la informació era "veraç", "la qual cosa significa que era legítima i, per tant, emparada per l'exercici de la llibertat d'expressió".
  • En la querella s'exigia a la diputada provincial la quantitat de 15.000 euros en concepte d'indemnització per presumpta vulneració del dret a l'honor.
  • Diu que amb esta resolució "es posa fi a una persecució" i ha recordat que esta era l'última de les cinc querelles que s'han interposat contra ella.
Rosa Pérez durant la roda de premsa
Rosa Pérez durant la roda de premsa
EUROPA PRESS
Rosa Pérez durant la roda de premsa

El Jutjat d'Instrucció número 14 de València ha arxivat la querella interposada per Rafael Soler, exgerent d'Imelsa i actual diputat provincial del PP en la Diputació, contra la diputada d'EUPV Rosa Pérez, denunciant del cas Imelsa, per injúries i calúmnies.

Soler es va querellar contra Pérez com a conseqüència d'una roda de premsa que va realitzar el 22 d'abril de 2015 en la Plaça de Manises davant diversos mitjans de comunicació, tal com s'arreplega en l'acte, consultat per Europa Press. En la querella s'exigia a la diputada provincial la quantitat de 15.000 euros en concepte d'indemnització per presumpta vulneració del dret a l'honor.

Pérez va entregar als mitjans de comunicació en eixa roda de premsa uns documents de la causa Imelsa i es va referir a Soler com a gerent d'Imelsa entre els anys 2004 i 2006.

El querellant va defendre que en eixe últim any ja no era gerent de l'entitat pública, però Pérez va advertir en el moment de la seua declaració davant el jutge que va ser la pròpia Imelsa la que li va donar la informació que Soler va estar de director de l'organisme fins el 2006 i va assenyalar que es van fer les afirmacions arreplegades per la premsa sobre la base d'esta informació.

Pérez va asseverar que desconeixia que este havia cessat d'Imelsa el 15 d'abril de 2005. Estes versions queden "confirmades" amb la documentació que va aportar la querellada quan va ser a declarar. També va afirmar que des del seu punt de vista, durant el temps que va estar Soler de director d'Imelsa no va haver-hi una gestió responsable dels diners públics i que totes les afirmacions es van fer sobre la base de la documentació que consta en la Fiscalia.

Amb tot, el jutge estima que la informació que va aportar Pérez als mitjans de comunicació era "veraç", "la qual cosa significa que era legítima i, per tant, emparada per l'exercici de la llibertat d'expressió, tot açò reforçat amb el criteri constitucional de la llibertat d'expressió i informació". Considera que la diputada provincial d'EUPV no va violar el dret a l'honor de Soler, per la qual cosa arxiva les actuacions.

Davant açò, Pérez ha afirmat en un comunicat que amb esta resolució "es posa fi a una persecució" i ha recordat que esta era l'última de les cinc querelles que s'han interposat contra ella com a conseqüència de la denúncia del cas Imelsa.

Per a Pérez, "durant tot este temps hem pogut veure què és el que realment tenia rellevància i recorregut penal. Així, mentre estes querelles s'han arxivat una per una, continua viva la denúncia que vaig presentar al juliol de 2014 davant la Fiscalia Anticorrupció i el procediment judicial que s'ha derivat de la mateixa, que apunta cap al PP com una presumpta organització criminal", ha recordat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento