Comunitat Valenciana

Gènova diu estar disposada a intervindre "el que siga necessari" en el PP de València

  • Guerra oberta en el partit: la direcció nacional tracta d'evitar que diverses candidatures es disputen la presidència en la província de València.
  • Martínez-Maíllo va maniobrar perquè Carmen Contelles, pròxima a Isabel Bonig, no s'enfrontara a l'actual president i successor d'Alfonso Rus, Vicente Betoret.
  • La direcció nacional veu "greu" i "bastant estrany" que els partidaris de Contelles tombaren el comité organitzador del congrés proposat per Betoret.
Maillo junto a Isabel Bonig
Maillo junto a Isabel Bonig
EUROPA PRESS
Maillo junto a Isabel Bonig

La guerra oberta aquest dimecres en el PP de la província de València no solament és una disputa entre els partidaris de Vicente Betoret i Carmen Contelles, sinó que pot acabar enfrontant a les direccions nacional i autonòmica del partit. El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha advertit aquest dijous a la direcció dels populars valencians que Gènova està disposada a "intervenir el que siga necessari" en la província de València per a acabar amb la divisió interna i aconseguir la unitat, cara al seu congrés.

Maíllo ha comentat en una entrevista en RNE que aquest dimecres va tenir una reunió amb els candidats a liderar el PP de València, Betoret i Contelles, així com amb la secretària general del partit a la Comunitat, Eva Ortiz, per a acostar postures, però la trobada no va produir avanços. 

I la nit d'aquest dimecres, la Junta Directiva del PP valencià va acabar sense acord sobre el comité organitzador del congrés, després de tombar els partidaris de Contelles la proposta de l'equip de Betoret per 147 enfront de 123 vots, la qual cosa Maíllo ha considerat "greu" i una cosa "bastant estranya". En el conclave es van escoltar crits de "tongo" i "pucherazo" dels seguidors de Contelles davant la negativa de l'actual direcció a sotmetre a votació la proposta alternativa per al comité del congrés. 

La direcció nacional del partit ho seguirà intentant, ha dit el coordinador, perquè compta amb "els mecanismes necessaris" per a atallar situacions que perjudiquen a les sigles i afecten a la dignitat dels afiliats. Maíllo ha reconegut en clau electoral que la divisió interna influeix "negativament als reptes futurs". 

Hi ha "una divisió profunda entre candidats", ha admés també, doncs tots dos conciten el suport del 40% o 50% dels afiliats, i açò genera "molta preocupació". Al seu judici, "València necessita unitat després de tot el que ha passat, i una sola candidatura". 

La direcció nacional del PP està "molt preocupada" per la divisió del partit en la província de València, que fins i tot creu que pot afectar negativament en les urnes, i admet també la seua "decepció" pel paper que la direcció regional del PPCV, encapçalada per Isabel Bonig, molt pròxima a Contelles, està tenint en aquest assumpte. Maíllo no va poder convèncer a Contelles que retirara la seua candidatura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento