Comunitat Valenciana

El Projecte FER inverteix 860.00 euros en beques per a 121 esportistes

  • Impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso, enguany comença un nou cicle amb la vista posada en els Jocs Olímpics de Tokio de 2020.
  • La nova categoria ReFERents tracta de recolzar als antics becats en la transició entre l’elit esportiva i una nova carrera professional.
  • “Volem recompensar el seu esforç perquè ho seguisquen fent fora dels entorns de màxima competició", explica Juan Roig, president de la fundació.
El Proyecto FER invierte 860.00 euros en becas para 121 deportistas
El Proyecto FER invierte 860.00 euros en becas para 121 deportistas
MANUEL BRUQUE / EFE
El Proyecto FER invierte 860.00 euros en becas para 121 deportistas

El Projecte FER (Foment d'Esportistes amb Reptes), que impulsa l'empresari valencià Juan Roig a través de la Fundació Trinidad Alfonso, ha presentat aquest divendres a València el seu programa de beques de 2017 per a 121 esportistes de la Comunitat Valenciana i que, en aquesta cinquena edició, tindrà una inversió de 860.000 euros.

Sota el lema 'Queda molt per FER' (Queda molt per fer), la Fundació Trinidad Alfonso ha arrancat en el pavelló de la Font de Sant Lluis la cinquena edició d'aquesta iniciativa promoguda per a recolzar, impulsar i promocionar als esportistes de la Comunitat Valenciana.

Aquesta cinquena edició, que representa l'inici d'un nou cicle olímpic i que conclourà en els Jocs de Tokio l'any 2020, suposa una inversió de 860.000 d'euros i compta enguany amb un total de 121 esportistes premiats per la fundació, la qual cosa representen sis atletes més que l'any anterior.

El president de la Fundació Trinidad Alfonso, que va invertir en l'esport de la Comunitat Valenciana uns 20 milions d'euros en 2016, mostra la seua satisfacció pel bon rendiment del Projecte FER i recorda que cadascun dels 121 atletes becats es mereixen el seu suport per l'esforç mostrat.

"Hem creat aquest projecte per a recolzar als esportistes espanyols a la Comunitat Valenciana. Creiem que on més es poden transmetre els valors de la superació i l'esforç és en els esportistes. Ningú vos regala gens, ací no hi ha endollats, a ningú vos ajuden. Tots depeneu de vosaltres mateixos. Vos ho mereixeu amb el vostre esforç cada dia", els ha transmés als assistents Juan Roig.

Les categories del projecte

El creixement del Projecte FER en nombre d'integrants i de disciplines esportives és continu des del seu naixement l'any 2013 i manté les tres categories que es van implantar des de l'origen del programa: 'Elit', 'Promeses' (anteriorment denominada 'En Potència') i 'Viver'.

Els 28 esportistes inclosos en la categoria 'Elite' rebran una ajuda de 15.000 euros; els 33 que formen part de 'Promeses' seran premiats amb 7.500 euros; i els 60 integrants de 'Viver' tindran una ajuda de 2.000 euros, enfront dels 1.200 euros de l'edició de 2016.

A més, el president de l'entitat ha anunciat la creació d'una nova categoria, el nom de la qual serà Referents, que estarà formada per 5 esportistes que van participar en els Jocs Olímpics de Brasil 2016 sota el suport del Projecte FER i que ara afronten la transició entre l’elit esportiva i una nova carrera professional.

L'atleta Concha Montaner, els judocas Sugoi Uriarte i Laura Gómez, i els jugadors de rugbi César Sempere i Matías Tudela formen part d'aquest nou projecte i encara que no abandonen l'esport al màxim nivell, no tenen previst participar en els Jocs de Tokio 2020.

Aquesta nova categoria tindrà una dotació econòmica de 10.000 euros a l'any, renovable cada temporada fins a un màxim de quatre i amb la qual també tindran la possibilitat de realitzar diversos cursos formatius.

"Han sigut part important del Projecte FER, ens han ajudat a prescriure la Cultura de l'Esforç durant tot aquest temps, i sobretot a marcar el camí a seguir als més joves. Per això volem recompensar el seu esforç perquè ho seguisquen fent fora dels entorns de màxima competició", explica el president de la fundació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento