Comunitat Valenciana

Ciutadans cessa a Alexis Marí com a portaveu en Les Corts per oposar-se als PGE

  • El partit al·lega que la decisió es pren per una qüestió de “confiança política” i per “cohesió interna”.
  • Marí criticava des de fa dies el pacte entre el seu partit i el PP per a aprovar els comptes.
  • El president valencià, Ximo Puig, titlla de “coherent” l'actitud del ja ex portaveu.
Alexis Marí
Alexis Marí
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Alexis Marí

Venia forjant-se des del dissabte i ahir es va confirmar. L'executiva de Ciutadans ha rellevat del seu càrrec al portaveu en les Corts Valencianes, Alexis Marí, lloc que ocuparà a partir d'ara María del Carmen Sánchez, en una decisió dirigida a millorar la “cohesió interna” de la formació taronja i l'estratègia política en aqueix territori, segons va explicar la direcció del partit.

Aquest canvi, va assenyalar ahir el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas en la seu d'Alcalá, s'adopta per una qüestió de “confiança política” i buscant una major coordinació “tant del grup parlamentari com a nivell orgànic” dins de la Comunitat Valenciana. A més, va dir Villegas, hi havia “una falta clara” de rumb polític.

Cal recordar que Marí, al costat de la seua dona, l'eurodiputada de la formació taronja Carolina Punset, portava diversos mesos criticant a l'executiva del partit i el camí polític que estaven prenent, sense ocultar les discrepàncies que mantenia amb la direcció general per diferents motius. En particular, el ja ex portaveu en les Corts havia manifestat des de feia uns dies la seua disconformitat amb el suport de Ciutadans als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2017, al no estar d'acord amb la part dels comptes que concerneixen a la Comunitat Valenciana i rebutjant d'aquesta manera el que el seu partit va pactar amb el PP.

Segons Marí, la regió rep un “tracte injust” en els PGE pel que fa a finançament i inversió en infraestructures. “Els ciutadans d'aquesta comunitat són tan espanyols com els d’altres. Llavors que regne el principi d'igualtat. No som menys”, va assegurar dissabte passat en el seu compte de Twitter.

Aquesta xarxa social, en la qual ja es descriu solament com a “diputat autonòmic”, va ser la que ahir mateix va utilitzar per a manifestar-se davant la seua destitució: “2.200 euros donen per a molt en una nòmina, però no per a comprar ànimes. La meua no. #respecte”. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va voler ahir mostrar el seu recolzament a Marí i va assegurar que la seua actitud li sembla “coherent”. Marí té previst assistir hui a l'acte convocat en les Corts per a protestar contra els PGE.

A més del cessament de Marí, Ciutadans va anunciar també ahir el canvi de portaveu a Badajoz, càrrec que ara passa a ocupar Julia Timó, i el de Huelva, que des d'ara serà María Marín. Són els tres canvis que ha fet la direcció quant als portaveus municipals, autonòmics, de les Corts Generals i del Parlament Europeu, la qual cosa suposa la confirmació del 95% dels seus càrrecs institucionals del partit en el moment en què Ciutadans comença a posar en marxa la seua estructura autonòmica.

Sobre Múrcia, Villegas va insistir que la condició “sine qua non” per a recolzar la investidura del candidat del PP, Fernando López Miras, el dijous és l'eliminació dels aforaments. “És el PP qui necessita el vot de Ciutadans”, va dir el secretari general, i per tant és Ciutadans “qui imposa les condicions”. “I aqueixa és la discussió, si ho accepta o no. Si no ho fa no permetrem aqueix govern i si ho fa, pot haver-hi govern a Múrcia aquesta setmana”, va concloure Villegas.

Altres retrets

A les crítiques sobre els PGE, Marí suma unes altres, com “els missatges perillosos de el ‘que se’n vagen’ o ‘l'últim que tanque la porta’”. També en Twitter va assegurar recentment que “el que mai vaig entendre és com algú que es fica al llit socialdemòcrata s'alça liberal o ultraliberal”.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento