Comunitat Valenciana

Les Corts crearan una comissió especial d'estudi sobre prevenció de l'assetjament escolar

  • L'objectiu és realitzar un estudi sobre la prevenció i actuació precoç en els casos d'assetjament en l'àmbit educatiu.
  • Podrà requerir la presència d'experts i agents socials i institucions públiques relacionats amb les matèries que s'aborden.
  • Les Corts també han firmat una declaració institucional contra les agressions a homosexuals a Txetxènia.
Bullying, assetjament escolar
Bullying, assetjament escolar
THINKSTOCK
Bullying, assetjament escolar

El ple de les Corts ha aprovat per unanimitat crear la comissió especial d'estudi sobre la prevenció i actuació precoç en els casos d'assetjament en l'àmbit educatiu de la Comunitat Valenciana, proposta pel PP.

L'objectiu de la comissió, segons la proposta dels 'populars', és realitzar un estudi sobre la prevenció i actuació precoç en els casos d'assetjament en l'àmbit educatiu, i podrà requerir la presència d'experts i agents socials i institucions públiques relacionats amb les matèries que s'aborden.

La diputada del PP María José Catalá ha assenyalat que en les Corts "no solament hem de vindre a 'montar pollos' o fer crítica, cal intentar solucionar els problemes reals dels ciutadans", com l'assetjament escolar, una qüestió a la qual la Conselleria d'Educació està actuant amb "manques", ha manifestat.

Des de Podem, Sandra Mínguez s'ha referit al "gran llast" que suposa l'actual programa d'assetjament escolar, per la qual cosa ha advocat per dur a terme més mesures que impedisquen este tipus de situacions, que solament un 10% dels xiquets assetjats s'atreveix a explicar als seus professors, segons ha indicat la parlamentària.

Mercedes Ventura, de Ciutadans (Cs), ha assenyalat que en educació els casos d'assetjament s'han duplicat en els últims anys, per la qual cosa ha cridat a "parar els peus" al bullying. "3.400 denúncies efectuades, a les quals caldria sumar les que no s'han produït per temor", ha apuntat la diputada.

Des de Compromís, Marian el Campello, que ha reconegut haver patit assetjament durant la seua etapa escolar, ha destacat que a un xiquet amb sobrepés no li assetgen per este motiu, ni a una xiqueta àrab pel fet de ser-ho, ja que "la tara no la té la víctima, la té la societat", que marca que "hem de ser perfectes segons la societat de consum".

La diputada del PSPV Ana Besalduch, que este dimecres s'ha estrenat com a parlamentària, ha apuntat que l'assetjament és "un greu problema al qual cal donar resposta des de les institucions" i que "ha d'estar fóra de la confrontació política", per la qual cosa ha apostat per la prevenció i conscienciació i per tornar a implantar l'assignatura d'Educació per a la ciutadania.

Este dimecres les Corts també han firmat una declaració institucional contra les agressions a homosexuals a Txetxènia, on pateixen "gravíssimes violacions dels drets humans" en determinades "presons secretes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento