Cafès Novell llança la primera càpsula de cafè compostable del mercat a Espanya

  • La nova proposta permet que els residus generats pel consum de cafè, els embolcalls, es biodegradin en dotze setmanes.
  • Les càpsules estan fabricades amb materials renovables i permeten que els residus produïts vagin al contenidor de reciclatge orgànic.
  • El procés de compostatge de les monodosis permet eliminar completament els residus generats en un període d'entre 90 i 180 dies.
Ramon i Josep Novell, de Cafès Novell, mostren la nova càpsula.
Ramon i Josep Novell, de Cafès Novell, mostren la nova càpsula.
ACN
Ramon i Josep Novell, de Cafès Novell, mostren la nova càpsula.

L'empresa familiar Cafès Novell ha posat a la venda aquest dimarts la primera càpsula de cafè compostable al mercat d'Espanya. La nova proposta permet que els residus generats pel consum de cafè, els embolcalls, es biodegradin en dotze setmanes. Les noves càpsules estan fabricades amb materials renovables, per tant, permeten que els residus produïts vagin al contenidor de reciclatge orgànic. Aquesta idea innovadora posa una solució de futur a l'impacte mediambiental que ocasionen les càpsules convencionals fabricades a partir de plàstics i alumini.

El procés de compostatge de les monodosis permet eliminar completament els residus generats en un període d'entre 90 i 180 dies sense fer malbé el medi ambient. Tal com s'ha explicat aquest dimarts en el llançament del nou producte, per fabricar la càpsula orgànica s'han emprat materials 'biobased' formant així un material Ecovio amb un alt contingut de fonts renovables. Cafè Novell ha estat reconeguda per les dos grans certificadores europees com a compostable –acreditat amb UTZ Certified i Fair Trade- gràcies a aquest projecte innovador.

El projecte s'ha desenvolupat a Alemanya i Luxemburg ha estat el país encarregat de fabricar i produir la càpsula. Un dels propietaris de Cafès Novell, Josep Novell Pujadas, ha definit aquesta iniciativa com "la revolució que desperta consciències". "És la primera càpsula compostable que es presenta a Espanya i que competeix amb Nespresso", ha explicat.

El preu de la nova càpsula compostable no varia, és de 33 cèntims d'euro per cada monodosi i porta la mateixa quantitat de cafè que els altres embolcalls. Al llançament del producte s'han presentat dos varietats diferents, cafè intens i cafè descafeïnat. Ambdues compten amb cafè de certificat orgànic o ecològic.

L'empresari i també propietari de Cafès Novell, Ramón Novell Pujadas, ha comentat que "la nova monodosi no altera el sabor, l'aroma i la qualitat del cafè i permet ser llençada al contenidor orgànic". També ha afegit que "s'espera que aquesta idea sigui una palanca en la companyia per poder accedir al mercat domèstic", ja que fins ara sols han treballat en el mercat d'hostaleria. Cafès Novell fa una inversió aproximada de 1 milió d'euros a l'any en investigació, que correspon al 5% de la seva facturació anual.

Actualment del volum total de les seves vendes el 80% de la facturació va dirigit a l'hostaleria, un 15% a operacions amb empreses i l'últim 5% a venda de particulars. L'any 2016 l'empresa va tenir una facturació de 25 milions d'euros. Es tracta d'una empresa familiar dirigida per la segona generació de la saga i amb seu central a Vilafranca del Penedès. També té seus a Itàlia, Regne Unit, Estats Units i Hong Kong. Abasteix més de 4.000 clients a l'hostaleria i compta amb 200 treballadors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento