Comunitat Valenciana

Maria del Mar Bonet celebra mig segle als escenaris amb una gira per la Comunitat Valenciana

  • ''Ultramar' és un àlbum realitzat a Cuba amb la participació de músics cubans, passant per l'Orquestra Simfònica de l'Havana, el jazz i la música tradicional.
  • Actuarà este divendres 28 d'abril a Aldaia, el dissabte 29 a Alzira, el 31 d'agost a Sueca i, com a colofó, oferirà un recital el 8 d'octubre al Teatre Principal de València.
  • "Mai he sentit la crisi tan profundament perquè del País Valencià sempre m'han cridat per a cantar", ha explicat l'artista mallorquina.
Maria del Mar Bonet, en el centre, en el Teatre Principal de València
Maria del Mar Bonet, en el centre, en el Teatre Principal de València
EUROPA PRESS
Maria del Mar Bonet, en el centre, en el Teatre Principal de València

La cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet celebra mig segle sobre els escenaris amb una gira internacional que recala des d'este divendres a la Comunitat Valenciana, on oferirà una sèrie de concerts en els quals el públic podrà gaudir de nou dels grans temes que han marcat la seua carrera. Com a colofó, el 8 d'octubre tornarà al Principal de València, un teatre que "feia molts anys que només veia des de fora", ha apuntat, per a presentar el seu últim disc 'Ultramar', acompanyada de músics cubans.

Bonet, que este dijous ha donat a conéixer els detalls del seu pas per terres valencianes en roda de premsa, ha confessat que estos 50 anys de trajectòria des que va pujar a un escenari per primera vegada "han passat molt ràpid perquè m'he dedicat al que m'agrada moltíssim, que és cantar".

"Realment ha sigut meravellós poder dedicar la meua vida a la música i a les cançons", ha assegurat, i conviure amb "grans músics absolutament generosos". Al llarg d'este any de gira "em torna tot el que he fet", ha admés, però amb la sensació de que tot ha sigut "tan ràpid" que quasi no se n'ha adonat. "Espere que els 50 anys que venen siguen una mica més lents", ha bromejat. De fet, ha avançat que ja té "uns quants discos sobre la taula per fer" i que espera que "a poc a poc aniran eixint".

Ara com ara, el seu calendari més immediat la porta amb les seues cançons de sempre este divendres 28 d'abril a les 20.30 hores al TAMA d'Aldaia, el dissabte 29 a les 21.00 hores al Gran Teatre d'Alzira, el 31 d'agost a les 22.00 hores a la plaça de l'Ajuntament de Sueca, també a Alacant i Castelló en dates encara per determinar, i finalment, esta vegada amb un el seu últim àlbum 'Ultramar', al Teatre Principal de València, el 8 d'octubre

Per a Maria del Mar Bonet, cantar per al públic valencià és sempre una comunicació mútua que descriu com una "abraçada càlida". Li respon tan bé, que és "com un espill amorós". Tant és així que "mai he sentit la crisi tan profundament perquè del País Valencià sempre m'han cridat per a cantar", ha asseverat. I en concret el Principal, és "una perla" que porta "dins" i que està "contenta" que torne a ser part de la seua vida. De fet, espera que "l'amor amb esta ciutat i amb este país dure molt anys".

En este sentit, el seu manager Yanni Munujos ha volgut agrair a tots aquells que han fet possible que l'artista mallorquina donara concerts a València "encara que no poguera cantar en el Principal". De fet, la Comunitat és un dels llocs en els quals més treballa, "de tot un any, la mitat dels recitals els dóna ací", ha precisat.

En la mateixa línia, des de ProCultural, Joan Gregori ha volgut insistir que durant anys, Maria del Mar Bonet "no podia cantar en el Teatre Principal". "Vull que quede constància", ha subratllat, per a evitar la "desmemòria" i ha manifestat que "és un plaer viure amb ella este canvi al País Valencià per a poder treballar amb normalitat" en esta terra.

Per la seua banda, el director general de l'Institut Valencià de Cultura (ICVC), Abel Guarinos, ha celebrat "el retrobament" amb Bonet en un "espai mític" com el Principal, on l'artista donarà un dels seus quatre concerts a Espanya de presentació d''Ultramar', un àlbum realitzat a Cuba amb la participació de músics cubans, passant per l'Orquestra Simfònica de l'Havana, el jazz llatí i la música tradicional del camp cubà.

Una biografia "intensa"

Per a commemorar estos 50 anys de trajectòria musical, el periodista català Jordi Bianciotto ha escrit 'Maria del Mar Bonet, intensament', una biografia de l'artista, resultat de "moltes hores" d'entrevistes amb l'artista. En ella repassa la vida de la cantautora des de les seues arrels familiars fins a la seua "ambició artística, creativa i el seu afany explorador en el terreny poètic, adaptant autors i obrint l'espectre cap a músiques d'altres cultures", ha explicat l'autor.

Les seues pàgines fugen d'una visió "excessivament nostàlgica" per a anar "més enllà d'una acumulació de dates i fer de les experiències musicals de Bonet un relat agradable", ha apuntat. L'exemplar inclou la paraula 'intensament' perquè "tot és molt intens" a Maria del Mar Bonet, "no fa les coses a mitges", ha assegurat.

La cantautora ha agraït la "paciència" del Bianciotto per a aconseguir fer-li parlar del seu passat i ha assegurat que ha escrit un llibre "preciós" que aconsegueix "posar al dia records molt importants" per a ella.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento