Comunitat Valenciana

González Pons diu que Ciegsa era "necessària" i que "tots es van comportar amb honestedat"

  • "En l'empresa no hi havia ningú que manara exactament, sinó que hi havia equilibri", ha assegurat en la Comissió d'Investigació de Les Corts.
  • Ha defés que durant la seua etapa com a conseller els tècnics feien adjudicacions i eren els que prenien les decisions.
  • Segon l'eurodiputat, la seua decisió de no ampliar l'IVAM i dirigir els diners a escoles "va obrir una autèntica guerra civil en el PP i en el grup parlamentari".
González Pons en la Comissió de Ciegsa
González Pons en la Comissió de Ciegsa
EUROPA PRESS
González Pons en la Comissió de Ciegsa

El conseller d'Educació entre els anys 2003 i 2004, el 'popular' Esteban González Pons, ha destacat este dijous que l'empresa pública Ciegsa era "necessària" perquè a l'arribada del PP a la Generalitat "faltaven moltes infraestructures escolars", al mateix temps que ha assegurat que durant el temps en el qual ell va estar al capdavant de la mateixa "van conviure totes les famílies del PP" en el seu si i "totes les persones es van comportar amb honestedat i d'acord amb la llei".

"En l'empresa no hi havia ningú que manara exactament, sinó que hi havia equilibri", ha defés, després d'indicar que la seua decisió de no acabar l'ampliació de l'IVAM per a dedicar els diners a la construcció de col·legis "va obrir una autèntica guerra civil" en el PPCV i en el seu grup parlamentari en les Corts, entre els partidaris d'Eduardo Zaplana, president eixint, i Francisco Camps, que va ocupar la Presidència de la Generalitat a partir de juny de 2003.

González Pons, que no ha volgut fer declaracions a la seua arribada a les Corts, s'ha manifestat en estos termes durant la seua compareixença en la Comissió d'Investigació de les activitats de l'empresa pública Construccions i Infraestructures Educatives de la Generalitat Valenciana, SA, (Ciegsa), -creada arran d'un informe de la Intervenció que va detectar més de mil milions d'euros en sobrecostos, que al seu juí "té molt que discutir"-, en la qual ha defés que durant la seua etapa com a conseller els tècnics feien adjudicacions i eren els que prenien les decisions.

L'actual portaveu del PP en el Parlament Europeu, que va succeir el conseller d'Educació Manuel Tarancón després de la seua defunció en 2004, ha apuntat que l'època en la qual va arribar al Govern autonòmic va ser "particularment convulsa en termes polítics". De fet, ha precisat que la seua decisió de no destinar fons per a ampliar l'IVAM i dirigir-los a les infraestructures escolars i a l'eliminació d'aules prefabricades "va obrir una autèntica guerra civil en el PP i en el grup parlamentari".

Turró no acudeix per malaltia

El president de Cleop, Carles Turró, no ha acudit este divendres a la comissió que investiga en les Corts les actuacions en l'empresa pública Ciegsa, especialment els sobrecostos en la construcció de centres escolars, i ha excusat la seua presència per malaltia.

Així ho ha comunicat als servicis lletrats de la Cambra valenciana el constructor, que també va comunicar que no acudiria a la comissió que investiga l'adjudicació de les places d'accessibilitat per a persones depenents, en concret en els centres del grup Savia. Turró forma part, així mateix, de les 60 persones investigades pel jutge Eloy Velasco en el marc de l'operació 'Lezo'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento