Comunitat Valenciana

València combat l'atur juvenil amb cursos, bonificacions de taxes d'examen i contractes

  • El programa també contempla formació en altres matèries, com a informàtica o coaching, així com certificacions professionals.
  • Les dades confirmen que l'atur juvenil a València suposa el 14% de la població aturada de la ciutat.
  • L'Ajuntament fereix 300 places per a cursos d'anglés gratuïts dirigits a menors de 30 anys empadronats a la ciutat.
Sandra Gómez en la presntación de la iniciativa
Sandra Gómez en la presntación de la iniciativa
FUNDACIÓ CV DEL PACTE PER L'OCUPACIÓ
Sandra Gómez en la presntación de la iniciativa

L'àrea d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València ha llançat la campanya 'Anem!', que té l'objectiu de reduir l'atur entre els joves amb mesures com a cursos d'idiomes, bonificacions de taxes d'exàmens i contractes laborals.

La iniciativa ha sigut presentada este divendres en la Universitat de València (UV) per la regidora d'Ocupació, Sandra Gómez, i s'emmarca dins de València Activa, la marca que aglutina tota l'oferta en matèria d'ocupació, emprenedoria i formació del consistori, recorda la Fundació de la CV Pacte per l'Ocupació de la ciutat de València.

Gómez ha detallat una bateria d'accions per a impulsar l'ocupació juvenil entre les quals figura, en matèria de formació, l'oferta de 300 places per a cursos d'anglés gratuïts dirigits a menors de 30 anys empadronats a València, pagant a més les taxes de l'examen 'First Certificate in English' (FCE) i equivalents a aquells que l'aproven amb la finalitat de premiar l'esforç realitzat.

Per a la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament valencià, és una prioritat "acabar amb les desigualtats econòmiques a l'hora d'accedir als idiomes, perquè les acadèmies i els intercanvis segueixen sent cars". És per això que aposta per cursos municipals gratuïts, i fins i tot abonar els gastos dels exàmens. "Ara bé, sempre premiant l'esforç, perquè estem parlant d'un esforç econòmic per part de l'Administració", subratlla.

A més, es contempla formació en altres matèries, com a informàtica o coaching, així com certificacions professionals per a la realització d'accions, dirigides prioritàriament a persones aturades amb possibilitat de contractació. També existeix la possibilitat de participar en programes d'ocupació i plans d'ocupació i formació.

Contractes per a joves

Així mateix, a través de València Activa també s'oferiran com a mínim 300 llocs de treball amb contracte per a joves empadronats a València i inscrits en el sistema de garantia juvenil, promovent la seua inserció laboral. Segons ha explicat Gómez, és necessari dur a terme accions dirigides a "combatre l'atur entre els i les joves" ja que, segons ha advertit, "suposa un dels grans problemes socials".

La regidora ha emfatitzat que des de València Activa "s'aposta per la creació d'ocupació de qualitat així com per la seua formació contínua i gratuïta". "Es van acabar les beques, la qual cosa oferim són contractes", ha postil·lat.

A tot açò se suma el suport a l'esperit emprenedor amb un servici d'atenció personalitzada en els punts d'atenció a l'emprenedor, espais de coworking disponibles, ajudes directes per a emprenedoria i consolidació empresarial i formació gratuïta específica per a emprendre amb èxit.

Per a combatre esta problemàtica, la Regidoria d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic Sostenible ha sol·licitat l'elaboració d'un informe que analitze les característiques de l'atur juvenil en la ciutat de València, un fenomen estructural molt relacionat amb els desajustaments entre l'oferta i la demanda de treball, les deficiències en el sistema educatiu, l'abandonament escolar primerenc i la falta d'experiència.

El 14% de l'atur és juvenil

Les dades confirmen que l'atur juvenil a València suposa el 14% de la població aturada de la ciutat. En els dos últims anys, el percentatge de joves en situació d'atur no ha variat considerablement respecte al total de persones aturades.

Una altra de les conclusions més destacades d'este informe d'atur juvenil radica que la població jove està subjecta a una contractació estacional, de fet, el 90% dels contractes juvenils són temporals. Sandra Gómez ha insistit que es tracta de xifres millorables que impulsen al govern municipal a treballar en defensa d'una situació laboral més favorable per als joves de la ciutat".

Durant tot el mes de maig la campanya 'Anem!' serà difosa en Universitats i Instituts així com a través de diferents suports. Les persones interessades poden trobar més informació sobre estes noves mesures a través de la pàgina web de València Activa www.valenciactiva.es o bé en els diferents centres 'Barris per l'Ocupació' situats en diferents districtes de la ciutat. El servici també es prestarà a través de Skype per a oferir una major comoditat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento