Comunitat Valenciana

Mostra la Ploma oferirà enguany 30 títols inèdits a la Comunitat i vuit estrenes

  • Aquest festival se celebrarà del 2 al 24 de juny a la ciutat de València amb una ampla oferta cinematogràfica amb nombrosos títols internacionals.
  • L'objectiu és "que a més d'acostar mirades a les realitats de la comunitat LGTBI, puga satisfer a un públic interessat en produccions recents".
  • En les diferents categories que competeixen en el certamen, entre els concedits a llargmetratges i curtmetratges, s'atorgaran un total 8.100 euros en premis.
Fotograma de 'Call me Marianna'
Fotograma de 'Call me Marianna'
FESTIVAL MOSTRAR LA PLOMA/LAMBDA
Fotograma de 'Call me Marianna'

'Mostra la Ploma', el festival Internacional de Cinema i Cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar, buscarà arribar a tota la societat en una tercera edició, que se celebrarà del 2 al 24 de juny i que amplia la seua proposta cinematogràfica amb un total de 30 títols inèdits a la Comunitat Valenciana i 8 estrenes a Espanya. Així ho han assegurat este dimecres en roda de premsa el director de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos; la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives en l'Ajuntament, Isabel Lozano; la coordinadora general de Lambda, Fani Boronat, i el coordinador de projectes d'esta associació, Luis Noguerol.

El festival ha crescut significativament en esta nova edició, incorporant tres seccions oficials a concurs, que es componen de set llargmetratges documentals, set curtmetratges documentals i deu curtmetratges de ficció. A més, estendran el seu àmbit d'actuació a diferents poblacions de València a través de 'Mostra la Ploma als Pobles', una activitat destinada a portar una selecció de la programació del festival a diferents seus fora de la ciutat de València.

Un dels objectius principals del festival és consolidar una oferta cinematogràfica "de qualitat" per a València que a més d'acostar mirades a les realitats de la comunitat LGTBI, puga satisfer a un públic interessat en produccions recents, referents al cinema d'autor com Kelly Reichardt o Joao Pedro Rodrigues o descobrir joves autors, avalats pel seu prestigiós recorregut en els principals certàmens internacionals.

La secció oficial de llargmetratges documentals comptarà amb 'Small Talk', guanyadora del premi 'Teddy' de la passada edició de la Berlinale en la qual també va participar 'Chavela', amb un gran acolliment per part del públic. Un altre dels títols destacats serà 'Strike a Pose', una "sorprenent obra" que va més enllà del fenomen que va suposar la gira 'Blond Ambition Tour' de Madonna i que proposa una profunda reflexió sobre la visibilitat LGTB i del VIH.

'Los objetos amorosos'

La inauguració del festival arrancarà amb la projecció el pròxim 2 de juny en la sala Luis G. Berlanga de la Filmoteca de la pel·lícula 'Los objetos amorosos', del jove cineasta valencià Adrián Silvestre, que s'ha convertit en "una de les pel·lícules revelació de la temporada" amb una llarga llista de guardons a les seues esquenes. Recentment projectada en el festival 'D'A' de Barcelona i guanyadora del premi FIPRESCI en l'última edició del Festival de Cinema Europeu de Sevilla, la seua projecció en el certamen suposarà l'estrena de la pel·lícula a la Comunitat Valenciana.

'Los objetos amorosos' forma part de Panorama, una secció no competitiva que completarà la programació amb sis dels millors llargmetratges de ficció sobre diversitat sexual realitzats en els últims anys i que compta amb títols com 'Closet Monster', de Stephen Dunn, guanyadora en 2015 del premi a la millor pel·lícula canadenca del Festival de Toronto o l'últim treball de la cineasta Kelly Reichardt, 'Certain Women', presentat en el festival de 'Sundance' i que compta amb les actuacions de Kristen Stewart o Laura Dern.

Després de la seua inauguració en La Filmoteca, la programació cinematogràfica tindrà com seu principal les sales de Cinema Aragó que acolliran les projeccions fins al divendres 9 on finalment es projectaran també, el diumenge 11, tres títols guardonats.

El tancament del festival es farà en la Filmoteca amb 'Ornitólogo' que es va alçar amb el premi a la millor direcció en la passada edició del festival de Locarno que comptarà amb la presència del cineasta portugués João Pedro Rodrigues, que presentarà la seua última pel·lícula acompanyat del coguionista i director artístic João Rui Guerra da Mata.

Tres premis

Mostra la Ploma atorgarà a les pel·lícules seleccionades en les seccions oficials tres premis per valor de 2.000 euros per a llargmetratges (60 minuts de durada o superior), 900 euros per a curtmetratge documental i 900 euros per a curtmetratges de ficció. El festival atorgarà un premi al curtmetratge amb millor perspectiva educativa, patrocinat per l'empresa de gestió cultural Culturama, dotat amb 300 euros.

Des de Lambda han destacat la necessitat que la celebració de l'orgull no siga un únic dia, sinó que juny siga el mes de l'orgull i es convertisca en un referent d'activitats festives que "reforcen el treball anual". En esta edició el festival "cobra més força" i "visibilitza les reivindicacions a través de la cultura".

Per a Lozano, "València ha de ser ciutat orgullosa del seu orgull" i aposta per seguir treballant des de l'Ajuntament per una ciutat "més lliure, democràtica, on tots tinguen dret a viure plenament i feliç". "Cal visibilitzar el fet que molts refugiats venen per persecució LGTBI", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento