Comunitat Valenciana

Puig creu que no hi haurà enfrontaments en l'elecció de delegats al Congrés Federal i augura "vocació d'acords"

  • El secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha negat este dimecres que vaja a haver-hi enfrontaments en l'elecció dels 91 delegats de la Comunitat Valenciana que acudiran al 39 Congrés Federal del PSOE que se celebrarà al juny i ha augurat que hi haurà "vocació d'acords".
Ximo Puig en imatge d'arxiu
Ximo Puig en imatge d'arxiu
Europa Press
Ximo Puig en imatge d'arxiu

Puig, ha realitzat estes declaracions després de visitar el centre de comunicacions de l'ONU a Manises (València) i l'empresa Tru Simulator, en ser preguntat pel procés d'elecció dels delegats valencians que assistiran al Congrés Federal els dies 16, 17 i 18 de juny, per a votar la ratificació del secretari general electe, Pedro Sánchez, així com la composició de l'Executiva i el Comité Federal, entre altres òrgans.

Segons el 'president', "en absolut" va a haver-hi enfrontaments entre els socialistes que van donar suport a la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, com a candidata a la Secretaria General del PSOE, i els partidaris del finalment triat, Pedro Sánchez. "Crec que que això ha passat i ara estem redissenyant el que ha de ser una alternativa potent en tota Espanya".

Una vegada els militants han decidit, ha apuntat, "l'important és que hi haja màxim acord des de la base, des del conjunt de l'organització", ha subratllat.

ENCARA NO HA PARLAT AMB PEDRO SÁNCHEZ, "NO HI HA CAP URGÈNCIA"

Quant a si ha tingut l'oportunitat de parlar amb Pedro Sánchez, després de guanyar la votació com a nou secretari general del partit, Ximo Puig ha comentat que "encara no" i ha apuntat que creu que "ell ara té molt treball i no hi ha cap urgència, no tinc cap urgència", ha assegurat.

Preguntat per si creu que el seu suport a Susana Díaz li farà perdre de cara al Congrés Nacional del PSPV, ha assenyalat que el congrés de la Comunitat Valenciana té com a referència "la Comunitat Valenciana".

Així, ha reivindicat: "Ací hem un bon treball en els últims anys que ens ha portat a tornar a governar les principals institucions de la Comunitat Valenciana i ho hem fet en un projecte inclusiu. Per tant, allò que en estos moments s'ha de gestionar és el que ha sigut el nostre treball ací, les coses que s'estan fent ací i el que ens juguem ací".

MODEL "MÉS FEDERAL"

Puig ha recordat que guanyara qui guanyara les primàries del PSOE, sempre ha advocat per "anar cap a un model més federal" i ha puntualitzat que "les decisions a València les prenem a València, a la Comunitat Valenciana, i això va a ser així sempre. Crec que que eixa és la nova actitud que va a haver-hi en este temps en jo crec que que ací hi ha condicions clares d'acord", ha sentenciat.

Quant a si tem pel seu futur, ha bromejat que "com tots" i ha apuntat que "en qualsevol moment pot passar alguna cosa". No obstant açò, ha apuntat que "en estos moments el que hem de fer és treballar intensament" cap a "un progrés social" perquè "els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana tinguen treball que és el fonamental".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento