Comunitat Valenciana

Estañ pensa que el Consell "ha jugat a la defensiva" en polítiques clau i que "toca passar a l'atac"

  • "Ximo Puig no ha mostrat encara un projecte definit del futur País Valencià en matèria de model productiu, política turística o de política comercial", assegura.
  • Considera que és necessària una Auditoria Ciutadana del Botànic perquè siga "la gent qui espente cap a polítiques més valentes".
  • El nou secretari general de Podem  considera que "ara toca passar a l'atac en estos dos anys que queden si volem que el canvi es materialitze en la vida de la gent".
Antonio Estañ
Antonio Estañ
APROFUNDIR EL CANVI TWITTER
Antonio Estañ

El nou secretari general de Podem a la Comunitat, Antonio Estañ, ha sostingut que, en els dos anys de govern de l'actual Consell, l'Executiu compost per PSPV i Compromís i recolzat per la formació morada "ha jugat a la defensiva en polítiques claus" i "ara li toca passar a l'ofensiva".

Dos anys després que el PP deixara la Generalitat i es produïra un "canvi polític històric per al País Valencià", el nou secretari general ha comparat, en un comunicat, l'ecuador de la legislatura amb "la mitat d'un partit clau on ens juguem guanyar un projecte valencià de futur alternatiu al del Partit Popular".

"Fins ara, el Consell ha jugat amb una estratègia massa defensiva, havent de bregar amb problemes de l'anterior etapa, però sense afrontar amb valentia algunes matèries claus; ara toca passar a l'atac en estos dos anys que queden si volem que el canvi es materialitze en la vida de la gent i la ciutadania valenciana senta que els seus drets han millorat amb este govern", ha manifestat Estañ.

Antonio Estañ va aconseguir la Secretaria General de Podem el dilluns 22 de maig i, entre les seues propostes per a renovar Podem, incloïa el plantejament d'una Auditoria Ciutadana del Botànic per a "augmentar la participació i presència ciutadana sobre el govern i que fóra la ciutadania qui valorara el treball".

"La nostra opinió és que el Consell de Ximo Puig no ha mostrat encara un projecte definit del futur País Valencià en matèria de model productiu, política turística o de política comercial, qüestions claus per a solucionar els problemes de la nostra Comunitat", ha dit.

No obstant açò, Estañ considera que l'avaluació "no ha de vindre només dels partits polítics, sinó que la ciutadania ha de tindre mecanismes per a fiscalitzar i pressionar al govern, per a siga la gent qui espente cap a polítiques més valentes; per açò plantegem l'Auditoria Ciutadana del Botànic".

El nou full de ruta institucional de Podem començarà a debatre's este divendres, quan tindrà lloc la primera reunió del nou Consell Ciutadà Valencià electe en la passada Assemblea Ciutadana Valenciana, segons ha informat la formació habitada en un comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento