Comunitat Valenciana

TSJ desestima el recurs d'Intersindical, USO, SI i CSI·F contra el decret que regula la Llei de Participació

  • La Sala del Contenciós del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat el recurs interposat per la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F), Intersindical Valenciana, Unió Sindical Obrera (USO) i Sindicat Independent (SI) contra el reglament que desenvolupa la Llei de Participació Institucional i Col·laboració Institucional de les Organitzacions Sindicals i Empresarials en descartar que "no siga conforme a dret o conculque la llei que desenvolupa".

Així ho ha indicat el sindicat UGT PV en un comunicat en el qual assenyala que la sentència emesa pel TSJCV desestima la demanda plantejada contra la Generalitat Valenciana, UGT PV i CCOO PV en descartar que "es produïsquen vulneració als principis de participació institucional en el desenvolupament del Decret 193/2015 pel qual s'aprova el reglament de la Llei de Participació Institucional".

Segons UGT, l'Alt Tribunal indica que l'article 7 i els apartats impugnats del decret són "ajustats a Dret", ja que les actuacions que es definixen en tal disposició "són les pròpies de l'exercici de la participació institucional".

Per açò, des del sindicat han celebrat que la sentència els dóna "la raó" i imposa als demandants les costes corresponents. A més, UGT ha indicat que amb la resolució d'este dimecres "ja són dos els que declaren la conformitat a dret del reglament".

Concretament, CSI·F, Intersindical Valenciana, USO i Sindicat Independent van presentar un recurs contenciós-administratiu contra el reglament que desenvolupa la Llei de Participació en entendre que el document suposava una "vulneració dels drets a la igualtat i a la llibertat sindical" perquè "no establix criteris equitatius per a regular esta participació i col·laboració institucional", sinó que "determina una exclusivitat per UGT i CCOO", denunciaven.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento