Comunitat Valenciana

Ábalos, portaveu provisional del PSOE en el Congrés fins que hi haja nova Executiva

  • Ábalos és el secretari provincial del PSOE de València, on Sánchez ha aconseguit un dels seus millors resultats.
  • És membre de la direcció del grup parlamentari i serà qui defense la postura del PSOE en la moció de censura d'Unidos Podemos.
  • Entre els candidats a ser portaveu definitiu, les mirades apunten tant al propi José Luis Ábalos com a la diputada asturiana Adriana Llastra.
José Luis Ábalos
José Luis Ábalos
PSOE
José Luis Ábalos

José Luis Ábalos serà el portaveu provisional del PSOE en el Congrés dels Diputats. Els partidaris de Sánchez es dividien entre els qui defensaven un nomenament provisional per a rellevar al dimissionari Antonio Hernando o definitiu. Al final, s'ha imposat el primer escenari. Ábalos —membre de la direcció del grup parlamentari i un dels col·laboradors més propers de Sánchez— serà d'aquesta manera qui defense la postura socialista el 13 de juny durant el debat de la moció de censura presentada per Unidos Podemos.

La diputada asturiana Adriana Llastra ja havia confirmat hores abans en Los Desayunos de TVE que el PSOE optaria de moment per un portaveu provisional per a rellevar al dimissionari Antonio Hernando. Finalment serà Ábalos, secretari provincial del PSOE de València, on Sánchez ha aconseguit un dels seus millors resultats malgrat que el president Ximo Puig recolzava a Susana Díaz. 

Després de la dimissió d'Hernando, les labors de portaveu haurien d'haver correspost al secretari general del Grup Socialista, el malagueny Miguel Ángel Heredia, afí a Susana Díaz, però ja es donava per fet que seria ell perquè abans de les primàries els 'sanchistes' van demanar la seua dimissió per uns enregistraments en les quals assegurava que Sánchez havia pactat amb els independentistes per a ser investit president i desqualificava a alguns companys. 

Entre els qui defensaven la solució temporal estaven les diputades Susana Sumelzo o Zaida Cantera, que havien apostat públicament per delegar aqueixa labor en la portaveu adjunta Isabel Rodríguez, que va recolzar a Susana Díaz.

El portaveu definitiu se sabrà després del Congrés Federal

Segons els Estatuts del partit, l'encarregada de proposar el nom dels portaveus en les Corts Generals i els seus respectius equips és la Comissió Executiva Federal del PSOE, però aquest òrgan no serà triat fins al Congrés Federal, el 17 i 18 de juny. Fins llavors els poders executius els seguirà tenint la gestora que presideix Fernández, d'acord, això sí, amb el nou líder.

Els socialistes decidiran després de les celebració del Congrés qui serà el portaveu parlamentari definitiu. Entre els candidats, les mirades apunten tant José Luis Ábalos i l'asturiana Adriana Llastra, que ja va formar part de l'Executiva de Sánchez.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento