Comunitat Valenciana

Ribó demana una regulació estatal per a aplicar tributs específics a apartaments turístics

  • L'alcalde de València reclama poder cobrar impostos a aquests habitatges a través de figures impositives com la de l'IBI.
  • Assegura que en barris com El Carmen o Russafa s'està produint una expulsió de veïns que viuen de lloguer per l'increment de preus.
  • Ribó proposa treballar en els "problemes de convivència que generen, sobretot a nivell de soroll i neteja".
Imagen de recurso del barrio de Russafa, en València.
Imagen de recurso del barrio de Russafa, en València.
RUSSAFA DESCANSA
Imagen de recurso del barrio de Russafa, en València.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha qualificat de "imprescindible" que hi haja "una regulació, començant per una regulació a nivell estatal", que permeta que a aquells apartaments que desenvolupen activitat turística se'ls puga aplicar "impostos de caràcter específic, com el cas de l'IBI". 

El primer edil -que participa aquest dimecres a Madrid en la jornada Principals desafiaments per al creixement turístic més sostenible de les ciutats espanyoles- s'ha referit a "la problemàtica dels apartaments turístics". "Ens preocupa perquè està suposant que en barris de València com El Carmen o Russafa està desplaçant a persones que estan en lloguer i l'augment de preus els està tirant fóra". 

"Pensem que és imprescindible una regulació, començant per una regulació estatal, que ens permeta que aquells apartaments que tinguen activitats turístiques se'ls puga aplicar impostos de caràcter específic, com és en el cas de l'IBI, etc.", ha asseverat. 

Al mateix temps, Ribó ha apostat per "treballar contra l'expulsió dels veïns i fer polítiques d'habitatge per part de l'Ajuntament i treballar en els problemes de convivència que generen, sobretot a nivell de soroll i neteja".

Desestacionalització del model turístic

Ribó ha defensat un model turístic equilibrat que, enfront del creixement indefinit, aposte per la desestacionalització, la diversificació i la dispersió de l'activitat turística per tota la ciutat i la seua àrea metropolitana. "El turisme a València és molt important però no es pot plantejar un creixement indefinit, s'ha d'arribar a un equilibri, i per tant s'ha d'organitzar. Des de València pensem que és molt important plantejar-se una economia diversificada, no una economia de monocultiu, i per tant apostem per turisme encaminat en dues direccions fonamentals que són la desestacionalització i una dispersió per tota la ciutat i per tota l'àrea metropolitana de l'activitat turística", ha manifestat l'alcalde.

Al debat, organitzat per Exceltur-Aliança per a l'excel·lència turística, han assistit mandataris de diferents ciutats, entre ells els alcaldes de Sant Sebastià, Eneko Goia; Màlaga, Antonio de la Torre, i representants de l'Ajuntament de Madrid. En aquesta cita estatal s'han plantejat propostes i experiències sobre "com gestionar sosteniblement l'èxit turístic de les ciutats espanyoles" i s'ha abordat el turisme urbà davant els nous hàbits ciutadans. 

Ribó ha defensat per a València una diversificació cultural fonamentada sobre aspectes culturals, "pensant en el Palau dels Arts o el Palau de la Música"; turisme de congressos, "amb la referència del Palau de Congressos i Fira València"; turisme d'oci, turisme de festes; turisme patrimonial, "pensant en la Llotja o l'Albufera, com a patrimoni natural", i turisme nàutic, "i ací és molt important ressaltar l'esforç que s'està fent per a posar en marxa i en activitat tota la Marina de València", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento