Comunitat Valenciana

Un grup d'estudiants de la UV ocupa una sala de la biblioteca Joan Reglà per a exigir més espais en exàmens

  • Un grup d'estudiants del Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA) de la Universitat de València (UV) ha ocupat esta nit una de les sales de la Biblioteca d'Humanitats 'Joan Reglà' per a reclamar més espais oberts durant l'època d'exàmens.
Els estudiants han ocupat la sala 15 de Joan Reglà
Els estudiants han ocupat la sala 15 de Joan Reglà
@BEA_UV
Els estudiants han ocupat la sala 15 de Joan Reglà

En un comunicat, l'organització ha denunciat que les biblioteques de la UV "s'òmpliguen durant els exàmens mentre algunes sales són tancades durant la nit".

El BEA ha recordat que la biblioteca d'Humanitats és una de les quals romanen obertes durant les 24 hores del dia en els dies d'exàmens, encara que "quan arriba la nit, tres de les seues sales es tanquen i deixen en les escales una bona quantitat de gent disposada a vetlar per a estudiar".

Davant esta situació, una trentena d'estudiants han ocupat la sala fins a la matinada per a provar la "demanda real" d'espais en les biblioteques.

"Conscients del valor material dels arxius que contenen estes sales, causa per la qual romanen tancades durant la nit, la jornada s'ha produït sense cap incident", destaquen des de l'organització universitària, al mateix temps que exigixen "més recursos humans per a cobrir la vigilància dels arxius i solucionar així el problema del tancament de les sales".

MÉS ESPAIS ÚTILS I 'ZONES MENJADOR'

La iniciativa, encapçalada pel Bloc d'Estudiants, sindicat d'estudiants de la Universitat, pretén aconseguir més espais útils per als períodes d'exàmens.

Paral·lelament, el BEA ha emès propostes formals al Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la UV i a la direcció del Servici de Biblioteques i Documentació. Els suggeriments van en la línia d'oferir més sales obertes durant els exàmens i dotar-les amb "espais menjador" pròxims.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento