Comunitat Valenciana

Fiscalia investiga casos de presumpta prostitució de menors del centre de Mont-Olivet

  • Segons la investigació, no està implicat personal de les instal·lacions ni els fets es van produir en el seu interior.
  • María José Català ha acusat Oltra de "portar una setmana intentant amagar que la Fiscalia investiga dos casos de prostitució amb menors en Monteolivete".
  • "Jo vaig informar d'això ahir i vaig dir que ja hi havia una detenció d'una persona que estava en eixa xarxa de corrupció de menors", ha contestat la vicepresidenta.
Dependències del centre de menors de Monteolivete que es tancarà
Dependències del centre de menors de Monteolivete que es tancarà
EUROPA PRESS
Dependències del centre de menors de Monteolivete que es tancarà

La Fiscalia Provincial de València està investigant diversos casos de presumpta prostitució de menors residents en el centre de Mont-Olivet i en els quals no està implicat personal de les instal·lacions ni els fets es van produir en el seu interior, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores del procediment.

La investigació es va iniciar este mateix any i els suposats fets delictius no es van cometre en el centre, de titularitat pública i dependent de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Així mateix, no està implicat personal de les instal·lacions, han concretat les mateixes fonts, que no han precisat quantes víctimes hi ha.

Precisament este dimecres, la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, va recordar que en relació amb Mont-Olivet, s'havia informat d'un possible cas de corrupció de menors residents en el centre i de la detenció a l'abril d'un home per estos fets, que rondava per la instal·lació des de 2005. Segons informacions recents, d'altra banda, en este centre s'havia tingut coneixement d'un cas de presumptes abusos entre menors residents.

“A Mont-Olivet el perill estava fora i a Sogorb dins”

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha insistit este dijous, després de conéixer-se la notícia que la diferència és que en este centre de València "el perill estava fora" i es va poder protegir als menors amb la Policia i a Sogorb "estava dins" i es va traslladar als xiquets.

Així ho ha dit Oltra en el ple de les Corts en resposta a la diputada del PP María José Català després que esta haja acusat Oltra de "portar una setmana intentant amagar que la Fiscalia investiga dos casos de prostitució amb menors en Monteolivete".

"Hui hem sabut tots el que ha passat en la gestió dels centres de menors i el que la vicepresidenta no va explicar ahir i porta una setmana intentant amagar i és que la Fiscalia investiga dos casos de prostitució amb menors en Monteolivete", ha indicat la parlamentària 'popular'. Així mateix, la diputada del PP ha criticat Oltra per mantindre en el centre de Mont-Olivet 38 xiquets malgrat els casos de prostitució "molt greus" i de recordar-li que el centre és cent per cent públic. "La seua gestió, un any després. Eixa era la seua verdadera misèria que intentava vosté amagar ahir", li ha etzibat.

Sobre este tema, Oltra li ha preguntat si té "un problema de sordera" perquè ha indicat que en la seua intervenció d'este dimecres en el ple de les Corts va denunciar que "hi havia un cas de corrupció de menors, que la policia ens havia advertit i això va precipitar la decisió de traslladar-los per la ubicació no idònia i perquè l'entorn no afavoria que estigueren ací els xiquets".

"Vostés tenien 80 xiquets quan vam arribar i nosaltres 38 a dia de hui i a la fi de juny no hi haurà cap xiquet en Mont-Olivet", ha subratllat. "Jo vaig informar d'això ahir i vaig dir que ja hi havia una detenció d'una persona que estava en eixa xarxa de corrupció de menors perquè s'havia millorat la vigilància a través de la Policia Nacional". Si vostés no escolten no és culpa meua", ha subratllat, per a remarcar que la diferència és que en Mont-Olivet el perill "estava fora" i es va poder protegir als menors amb la Policia, a Sogorb el perill "estava dins" del centre i l'única manera de protegir-los era traslladant-los.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento