Comunitat Valenciana

Joan Antoni Llinares dirigirà l'agència valenciana lluitarà contra el frau i la corrupció

  • El seu plantejament se centra a previndre la corrupció amb una formació tant als funcionaris com als polítics, un codi ètic i una bústia de denúncies oberta.
  • Estructurarà l'agència en tres direccions, una de prevenció, d'anàlisi i d'investigació i una altra d'assumptes jurídics, a més d'una direcció adjunta.
  • L'advocat, que ha sigut elegit per les Corts Valencianes amb 65 vots a favor, 24 en blanc i 5 nuls, assegura que es garantirà l'anonimat dels denunciants.
Votació del director de l'Agència Valenciana Antifrau
Votació del director de l'Agència Valenciana Antifrau
EUROPA PRESS
Votació del director de l'Agència Valenciana Antifrau

L'advocat Joan Antoni Llinares ha sigut triat este dijous per les Corts Valencianes com a director de l'Agència Valenciana de Prevenció i Lluita contra el Frau i Corrupció, amb 65 vots a favor, 24 en blanc i 5 nuls.

Entre els candidats a dirigir l'agència estaven el propi Llinares, que segons els grups que l'han votat comptava amb una gran suport social; el periodista Sergi Castillo i el també advocat Antoni Penadés, qui durant la seua compareixença en comissió fa unes setmanes va declinar i va considerar que Llinares era la persona "idònia" per al càrrec.

El model plantejat per Llinares estructura l'agència en tres direccions, una de prevenció, d'anàlisi i d'investigació i una altra d'assumptes jurídics, a més d'una direcció adjunta. El seu plantejament se centra a previndre la corrupció mitjançant una formació tant als funcionaris com als polítics, planteja la creació d'un codi ètic d'obligat compliment i una bústia de denúncies oberta també a la ciutadania i que respecte l'anonimat.

L'organigrama plantejat per Llinares es completa amb un director adjunt, un gabinet de direcció, un de relacions institucionals i un altre d'administració, recursos humans i gestió econòmica. La direcció de prevenció s'encarregaria de la formació tant dels funcionaris, perquè puguen complir bé la seua comesa, com dels polítics electes.

Així, en comissió en les Corts va constatar que en molts casos accedeixen sense els coneixements necessaris de "la complexitat" de l'administració perquè sàpien quines responsabilitats tenen dins de les seues competències. Llinares planteja també que les universitats valencianes s'encarreguen d'esta formació.

A més, esta direcció elaborarà mapes de risc i estudiarà "tots els casos" per a traure "ensenyaments" que traslladaran a l'administració, a qui prestarà "assessorament" perquè "els casos de corrupció i frau no es repetisquen". Per la seua banda, la direcció d'anàlisi i investigació estudiarà totes les denúncies que els arriben tant de funcionaris com de ciutadans.

Per a açò, s'obrirà una bústia de denúncies baix la supervisió de funcionaris "professionals ben seleccionats" capaços de descartar aquelles denúncies "serioses" de les "falses" presentades amb ànim de venjança o difamació". L'agència garantirà l'anonimat dels denunciants.

Proposa a més crear una direcció d'assumptes jurídics ja que, a diferència de l'agència estatal, la valenciana té capacitat sancionadora, i s'ha d'assegurar "un tractament rigorós" donada "la delicadesa i complexitat" d'esta funció.

Així mateix, vetlarà per la protecció "efectiva" del denunciant durant i després del procés judicial li prestarà així mateix assessorament, segons va indicar en comissió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento