Comunitat Valenciana

Oltra sobre centres de menors: "La diferència és que en Monteolivete el perill estava fora i a Sogorb dins"

  • La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha insistit este dijous, després de conéixer-se que Fiscalia està investigant diversos casos de presumpta prostitució de menors residents en el centre de Monteolivete que la diferència és que en este centre de València "el perill estava fora" i es va poder protegir als menors amb la Policia i a Sogorb "estava dins" i es va traslladar als xiquets.
Monica Oltra en la tribuna de les Corts
Monica Oltra en la tribuna de les Corts
TWITTER MÓNICA OLTRA
Monica Oltra en la tribuna de les Corts

Així ho ha dit Oltra en el ple de les Corts en resposta a la diputada del PP María José Català després que esta haja acusat Oltra de "portar una setmana intentant amagar que la Fiscalia investiga dos casos de prostitució amb menors en Monteolivete". Segons fonts coneixedores del procediment, en els casos que investiga Fiscalia no està implicat personal de les instal·lacions ni els fets es van produir en el seu interior.

"Hui hem sabut tots el que ha passat en la gestió dels centres de menors i el que la vicepresidenta no va explicar ahir i porta una setmana intentant amagar i és que la Fiscalia investiga dos casos de prostitució amb menors en Monteolivete", ha indicat la parlamentària 'popular'.

Així mateix, la diputada del PP ha criticat Oltra per mantindre en el centre de Monteolivete 38 xiquets malgrat els casos de prostitució "molt greus" i de recordar-li que el centre és cent per cent públic. "La seua gestió, un any després. Eixa era la seua verdadera misèria que intentava vosté amagar ahir", li ha etzibat.

Sobre este tema, Oltra li ha preguntat si té "un problema de sordera" perquè ha indicat que en la seua intervenció d'este dimecres en el ple de les Corts va denunciar que "hi havia un cas de corrupció de menors, que la policia ens havia advertit i això va precipitar la decisió de traslladar-los per la ubicació no idònia i perquè l'entorn no afavoria que estigueren ací els xiquets". "Vostés tenien 80 xiquets quan arribem i nosaltres 38 a dia de hui i a la fi de juny no hi haurà cap xiquet en Monteolivete", ha subratllat.

"Jo vaig informar d'això ahir i vaig dir que ja hi havia una detenció d'una persona que estava en eixa xarxa de corrupció de menors perquè s'havia millorat la vigilància a través de la Policia Nacional". Si vostés no escolten no és culpa meua", ha subratllat, per a remarcar que la diferència és que en Monteolivete el perill "estava fora" i es va poder protegir als menors amb la Policia, a Sogorb el perill "estava dins" del centre i l'única manera de protegir-los era traslladant-los.

OLTRA DIU QUE VA EXPLICAR "FETS" CONTRASTATS

Posteriorment, en declaracions als mitjans en els passadissos del parlament valencià Oltra també s'ha referit al fet que la direcció del Centre de Menors de Sogorb, gestionat per les Germanes Terciàries Caputxines, estiga valorant la possibilitat d'adoptar mesures judicials per acusar-los de no haver denunciat un suposat cas d'abusos sexuals per part d'un educador cap a una menor, per un atac a l'honor, la vicepresidenta ha explicat que el que va fer "no va ser opinar, sinó donar dades".

"Tot el que vaig dir estava contrastat per dades, informes i documents, vaig plantejar és una sèrie de fets, que se sàpien eixos fets és una cosa que li pot molestar a la direcció del centre, ho entenc, però són fets, no són opinions, i els fets no ataquen mai l'honorabilitat, els fets són fets", ha dit, parafrasejant una frase de Joan Manuel Serrat: "Mai és trista la veritat, el que no té és remei".

En tot cas, ha agregat, "estan en el seu dret si creuen que se'ls ha vulnerat d'alguna manera algun dret de presentar allò que consideren convenient". Així mateix, ha indicat que no els ha arribat cap sol·licitud de reunió per part de la direcció del centre, encara que ha recordat que atenen "totes les sol·licituds" que els arriben.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento