Comunitat Valenciana

La pensió mitjana de jubilació se situa a la Comunitat Valenciana en 946 euros al maig

  • La xifra se situa en 98 euros per davall de la mitjana estatal, segons dades del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.
  • La pensió mitjana de jubilació es va situar a l'inici del present mes en 1.062,31 euros mensuals a Espanya, un 2,03% més que en el mateix mes de 2016.
  • La Seguretat Social va destinar en el present mes de maig la xifra rècord de 8.722,5 milions d'euros al pagament de les pensions contributives.
Pensió, pensions, jubilació, pensionista, jubilat, jubilada, jubilats
Pensió, pensions, jubilació, pensionista, jubilat, jubilada, jubilats
EUROPA PRESS
Pensió, pensions, jubilació, pensionista, jubilat, jubilada, jubilats

La pensió mitjana de jubilació se situa a la Comunitat Valenciana en 964,84 euros al maig, mentre que a nivell nacional s'ha determinat en 1.062,31 euros, és a dir, 98 euros menys que la mitjana estatal, segons dades de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

A l'àmbit nacional, la Seguretat Social va destinar en el present mes de maig la xifra rècord de 8.722,5 milions d'euros al pagament de les pensions contributives, un 3% més que en el mateix mes de 2016. La despesa global del conjunt de pensions va arribar a superar el 8% interanual en l'avantsala de la crisi (2008). Després de 14 mesos pujant a taxes interanuals inferiors al 3%, ja són tretze els mesos consecutius en els quals s'ha tornat a superar esta xifra. La taxa de maig és lleugerament inferior a la d'abril (3,13%).

El nombre de pensions va avançar al maig un 1,08% respecte al mateix mes de 2016, fins a un total de 9.485.660 pensions. Encara que la taxa de creixement interanual d'abril no és de les més altes dins en la sèrie històrica de l'última dècada, amb ella ja s'acumulen 16 mesos consecutius de creixements superiors a el 1%. En termes mensuals, el nombre de pensions es va reduir un 0,05% al maig.

La pensió mitjana de jubilació es va situar a l'inici del present mes en 1.062,31 euros mensuals, un 2,03% més que en el mateix mes de 2016. Per la seua banda, la pensió mitjana del sistema, que comprén les diferents classes de pensió -jubilació, incapacitat permanent, viudetat, orfandat i a favor de familiars- es va situar al maig en 919,55 euros mensuals, la qual cosa suposa un augment interanual de l'1,9%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento