Comunitat Valenciana

El centre de menors de Sogorb anuncia quatre accions judicials contra Oltra i la Conselleria

  • Donaran trasllat a Fiscalia de la intervenció d'Oltra i obriran un procediment de protecció de drets a l'honor, intimitat personal i pròpia imatge del centre.
  • A més, presentaran un recurs contenciós-administratiu contra les "resolucions expresses i tàcites de la Direcció General de la Infància i l'Adolescència" per la reubicació.
  • Per últim, han anunciat també durant una roda de premsa un procediment civil d'oposició a resolucions administratives en matèria de menors.
Monges
Monges
EUROPA PRESS
Monges

La direcció del centre de menors de Sogorb (Castelló), gestionat per les Germanes Terciàries Caputxines, ha anunciat este dijous quatre accions judicials contra la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el seu departament, per les seues declaracions en relació a presumptes abusos sexuals a una menor resident per part d'un educador i pel propi trasllat dels xiquets a altres centres de la Comunitat.

Així ho ha anunciat la representant de les Terciàries Caputxines, Regina del Peral, que ha oferit una roda de premsa en el centre Nuestra Señora de la Resurrección, acompanyada de la directora, Concha García, i d'un portaveu dels treballadors, David Pérez Bolumar.

Segons ha especificat, en primer lloc donaran trasllat a Fiscalia de la intervenció íntegra d'Oltra en el ple d'este dimecres perquè analitze si amb les seues manifestacions, en les quals va desvetlar el presumpte cas d'abús sexual, "s'hagueren vulnerat els drets dels menors al·ludits o dels treballadors del centre igualment esmentats".

Així mateix, ha anunciat un procediment de protecció civil de drets a l'honor, intimitat personal i pròpia imatge "per a depurar responsabilitats per la intromissió en la intimitat, dignitat, dret al bon nom i honor del conjunt dels treballadors del centre".

En tercer lloc, presentaran un recurs contenciós-administratiu contra les "resolucions expresses i tàcites de la Direcció General de la Infància i l'Adolescència que determinen la reubicació dels menors en altres centres" i un procediment civil d'oposició a resolucions administratives en matèria de menors, per via de l'article 780 de la Llei d'Enjudiciament Civil, del que donarà trasllat al Fiscal, per a demanar que els menors tornen a este centre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento