Comunitat Valenciana

Un 25% de la població valenciana reconeix haver estat en situació de necessitat

  • Els motius són per falta de menjar, medicaments o tractament mèdic o recursos econòmics, segons una enquesta de la Generalitat.
  • La reducció de les prestacions sanitàries és la principal preocupació dels valencians (96%).
  • Un 85% dels enquestats asseguren haver disposat sempre de medicines i el 84% afirma que mai li ha faltat el menjar.
Una cola ante Casa Caridad Valencia
Una cola ante Casa Caridad Valencia
CASA CARIDAD
Una cola ante Casa Caridad Valencia

Prop d'un 25% de la població a la Comunitat Valenciana reconeix haver estat en situació de necessitat, bé per falta de menjar, medicaments o tractament mèdic o recursos econòmics, segons es desprén de l'enquesta de valors realitzada per la Generalitat en el mes de març i que s'ha fet pública este dilluns.

El cap del Consell ha presentat el resultat de l'enquesta en companyia del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València (UV), Antonio Ariño, qui ha explicat que les dades apunten al fet que un quart de la població valenciana s'ha trobat en situació de necessitat en alguna ocasió, sobretot per falta de recursos econòmics (un 18,2% a voltes i un 6,9% amb freqüència).

La falta d'aliment (9,6% amb freqüència) o de medicines i assistència mèdica (un 6,5% a voltes) són altres de les dades que assenyalen la falta de recursos d'una part de la població, al costat del fet d'haver-se sentit insegurs en la seua pròpia casa (un 8,7% a voltes). En contraposició, un 85% dels enquestats asseguren haver disposat sempre de medicines i el 84% afirma que mai li ha faltat el menjar.

Valors: tolerància i respecte

L'enquesta també arreplega alguns dels valors millor reconeguts pels valencians. La tolerància i el respecte als altres són recolzats pel 83,7% dels enquestats, els qui asseguren que inculcarien estos valors als seus fills. El sentit de la responsabilitat i l'esforç en el treball també són ben valorats, mentre que l'obediència i la fe religiosa (9,6%) compten amb menor suport entre la ciutadania.

Respecte al que consideren ser bon ciutadà, els enquestats donen prioritat a ser solidari (el 54,4% ho considera molt important), no evadir impostos (el 60,7 ho veuen molt important) o formar-se la seua pròpia opinió (59,9%) per damunt de votar en les eleccions (47,4%). Ariño s'ha referit també a la confiança interpersonal, que a la Comunitat no és un valor predominant, ja que la majoria dels enquestats creu que si algú tinguera l'oportunitat d'aprofitar-se d'ells, ho faria.

El creixement econòmic, prioritat

El creixement econòmic és la qüestió més important per al país, segons els ciutadans entrevistats (el 59,2% ho considera una prioritat), que també veuen la llibertat d'expressió com una prioritat al costat de l'estabilitat de l'economia. També aposten per donar més importància a la igualtat d'oportunitats (42,1%). A més, més del 80% dels ciutadans enquestats opina que les persones homosexuals haurien de tindre la llibertat per a viure com vulguen.

La reducció de les prestacions sanitàries és la principal preocupació dels valencians (96%), que també es mostren preocupats per no poder donar als seus fills una bona educació (el 83%) o que no troben un bon treball.

Suport a l'eutanàsia

De l'enquesta també es desprèn que la societat valenciana recolza l'eutanàsia (58%) i que la majoria rebutja el suïcidi (el 58% creu que mai està justificat). Així mateix, els enquestats rebutgen imposar càstigs físics als fills (el 69% opina que mai està justificat), no pagar el transport públic i reclamar ajudes al govern a les quals se sap que no es té dret (un 68,7% ho rebutgen completament).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento