Comunitat Valenciana

Un 72% dels valencians creu que la imatge de la Comunitat és de corrupció generalitzada

  • Un 71,4% no considera que al Govern li importe el que pense la gent i un 58,9% creu que la gent no té cap capacitat d'influència en les accions de l'Executiu.
  • El 55,9% se senten tan espanyols com valencians, mentre que un 10,8% es considera més valencià que espanyol i un 9,5% al revés.
  • Un 25,9% dels enquestats assegura que no li interessa gens la política, mentre que un 11,5% es mostra molt interessat.
Un grupo de gente en la calle.
Un grupo de gente en la calle.
EUROPA PRESS
Un grupo de gente en la calle.

Un 72% dels ciutadans de la Comunitat Valenciana considera que la imatge d'esta autonomia en la resta d'Espanya és que la corrupció està generalitzada, mentre que un 58,8% creu que en esta regió existeix el mateix nivell de corrupció que en altres zones de l'Estat, segons les dades llançades per l'enquesta de valors realitzada per la Generalitat en el mes de març i que s'ha fet pública este dilluns.

El Govern autonòmic ha encarregat a l'empresa Emer G.F.K. la realització d'esta enquesta, en la qual s'ha entrevistat a un total de 2.018 persones entre els mesos de febrer i març sobre qüestions vinculades als valors dels ciutadans i a la seua situació personal, amb l'objectiu de conéixer com ha evolucionat la societat valenciana en els últims anys, ja que l'última enquesta d'este tipus es va realitzar en 1995.

Per este motiu, l'Administració crearà un lloc web on publicarà totes les enquestes i paràmetres utilitzats per a crear un històric de resultats que puguen ser útils per a la presa de decisions polítiques i per a dur a terme investigacions, segons ha informat este dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig. El cap del Consell ha presentat el resultat de l'enquesta en companyia del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València (UV), Antonio Ariño, i el director general d'Anàlisi, Polítiques Públiques i Coordinació, Gustavo Zaragoza.

Pel que fa a la valoració del panorama polític actual i de la imatge de la Comunitat Valenciana, un 41% dels enquestats creu que en l'últim any la imatge de l'autonomia no ha canviat i es manté igual, mentre que un 27,6% opina que ha millorat. Un 26,9%, en canvi, considera que ha empitjorat. A més, un 71,4% dels enquestats no considera que al Govern li importe el que pense la gent, i un 58,9% creu que la gent no té cap capacitat d'influència en les accions de l'Executiu. Així mateix, un 72% dels enquestats opina que s'està en política per interessos personals.

"Claríssim" desplaçament al centreesquerra

Antonio Ariño s'ha referit a més al posicionament ideològic en l'enquesta, de la qual es desprèn un augment de l'extrema dreta i també de l'extrema esquerra, encara que és el centreequerra el posicionament predominant. "Hi ha un desplaçament cap al centreequerra claríssim", ha assegurat el vicerector.

Així, segons les dades, un 33,4% dels enquestats s'identifica amb el centre, mentre que un 3,2% s'identifica amb l'extrema dreta i un 10% amb l'extrema esquerra. Les dos, segons Ariño, han crescut des de l'any 2000, quan es va realitzar l'última enquesta d'este tipus a la Comunitat. El nombre de persones que s'identifica amb l'esquerra és major que els que es vinculen a la dreta.

La Comunitat, entre les més importants

Els valencians opinen també que la seua autonomia és una de les més importants d'Espanya (el 65,6%), així com que es tracta d'una autonomia rica (el 58%). El sentiment de pertinença és un altre dels punts abordats per l'enquesta. El 55,9% se senten tan espanyols com valencians, mentre que un 10,8% es considera més valencià que espanyol i un 9,5% al revés. Un 16,1% dels enquestats es considera únicament espanyol, mentre que un 1,5% només valencià.

Respecte a l'organització territorial de l'Estat, un 39% és partidari d'un Estat amb comunitats autònomes com l'actual, i un 17,8% preferiria un país amb un Govern central sense autonomies. Un 17,3% es decanta per un Estat en el qual les autonomies tinguen major independència que en l'actualitat, i un 6,1% és partidari que es reconega a les autonomies la possibilitat de convertir-se en estats independents.

Un 2,4% pertany i participa en un partit

La participació col·lectiva majoritària a la Comunitat és en grups esportius, culturals o d'oci, i solament un 2,4% pertany i participa activament en un partit polític. Un 3,9% abans pertanyia i ara no, mentre que el 90,2% mai ha militat en cap formació política. Un 25,9% dels enquestats assegura que no li interessa gens la política, mentre que un 11,5% es mostra molt interessat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento