Comunitat Valenciana

Blanca Portillo clausura la temporada del Teatre El Musical amb 'El Cartógrafo'

  • L'espectacle podrà veure's en la sala del Cabanyal-Canyamelar el divendres 23 i el dissabte 24 de juny a les 20.30 hores.
  • Junt amb Blanca Portillo es posa també sobre l'escenari José Luis García-Pérez, els quals interpreten entre els dos fins a dotze personatges.
  • L'obra conta la història d'un cartògraf i una xiqueta xicoteta que durant els anys d'ocupació alemanya a Varsòvia volen crear un mapa del gueto jueu.
Representació 'El cartógrafo'
Representació 'El cartógrafo'
CEFERINO LÓPEZ
Representació 'El cartógrafo'

El Teatre El Musical (TEM) baixarà el teló de la temporada amb la representació de l'obra 'El Cartógrafo', escrita i dirigida per Juan Mayorga i protagonitzada per Blanca Portillo i José Luis García-Pérez. L'espectacle podrà veure's en la sala del Cabanyal-Canyamelar el divendres 23 i el dissabte 24 de juny a les 20.30 hores.

Un viatge a Varsòvia i, concretament, en la zona en la qual es va assentar el gueto jueu durant la dominació nazi de la ciutat va servir d'inspiració a Juan Mayorga per a una peça en la qual el propi dramaturg madrileny reconeix que el personatge protagonista es diu Blanca perquè, en escriure-la, va pensar en l'actriu Blanca Portillo perquè fóra l'encarregada de representar-la.

L'obra presenta dos històries. Una és la d'un cartògraf i una xiqueta xicoteta que durant els anys d'ocupació alemanya a Varsòvia volen crear un mapa del gueto jueu des de dins en el qual es retrate a les persones amenaçades. La segona ens retorna a la Varsòvia actual en la qual una dona busca eixe mapa perquè no vol acceptar que si va haver-hi un esforç tan valerós fóra en va.

"Però al seu torn eixa dona està traçant el seu propi mapa per açò amb l'obra intentem que cada espectador puga també dibuixar el seu propi mapa", explica Juan Mayorga en un comunicat. Mayorga és filòsof i dramaturg i ha escrit quasi una trentena de textos teatrals propis. Les seues obres s'han representat en més de trenta països de tot el món i han sigut traduïdes a 19 idiomes. Va ser premi nacional de Teatre en 2007 i guanyador de tres premis Max al millor autor.

Blanca Portillo ha sigut medalla d'or al Mèrit de les Belles Arts, va ser també Premi Nacional del Teatre l'any 2012 i quatre vegades premiada com a millor actriu en els premis Max. Per la seua banda José Luis García-Pérez presenta una dilatada experiència tant en teatre, com en cinema i televisió. "Ens trobem davant una extraordinària trobada de dos actors meravellosos i compromesos amb el seu ofici que posen en escena fins a dotze personatges", destaca Mayorga.

'El Cartógrafo' arriba al Teatre El Musical en dos úniques funcions divendres 23 i dissabte 24 de juny a les 20.30 hores. Les entrades estan a la venda en taquilles del teatre o en www.teatreelmusical.es/entrades a un preu de 12 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento