Comunitat Valenciana

Puig dóna suport al CETA i diu que no sap "què ha portat" al PSOE a canviar de postura

  • "En principi en el Parlament Europeu s'havia recolzat -per part dels socialistes- i ací també", ha recordat.
  • "Una cosa és el TTIP i una altra cosa és el CETA, una cosa és EUA i una altra el Canadà", amb qui la Comunitat té "molts interessos" d'exportació, sobretot de calçat i ceràmica.
  • "Estes coses cal tractar-les amb màxim rigor; cal donar certesa, seguretat i estabilitat", ha postil·lat.
Puig, en una foto d'arxiu, en declaracions als mig
Puig, en una foto d'arxiu, en declaracions als mig
PSPV
Puig, en una foto d'arxiu, en declaracions als mig

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, s'ha mostrat este dijous a favor de l'acord de lliure comerç amb el Canadà, CETA, perquè "tot el que és que es baixen aranzels és positiu". Respecte al canvi de postura del PSOE sobre esta qüestió -ha decidit no recolzar-ho després de mostrar una posició favorable en un primer moment-, ha indicat que no sap "què ha portat a prendre esta decisió", ja que "en principi en el Parlament Europeu s'havia recolzat -per part dels socialistes- i ací també".

Puig s'ha manifestat en estos termes en declaracions a la Cadena SER, recollides per Europa Press, en ser preguntat per esta qüestió, respecte a la qual ha defés que la Comunitat Valenciana "sempre ha mirat cap a fora" i és la segona autonomia que més exporta.

"Per a nosaltres tot el que siga que es baixen aranzels és positiu, ara bé, si hi ha alguns mecanismes per a millorar en l'àmbit social estic d'acord", ha assenyalat el 'president', qui ha destacat que "estes coses cal veure-les d'una manera el més rigorosa possible, el més seriosa, i si hi ha efectes de caràcter social o en l'àmbit fitosanitari algun problema, que s'avalue", ha subratllat.

El líder dels socialistes ha insistit que "una cosa és el TTIP i una altra cosa és el CETA, una cosa és EUA i una altra el Canadà", amb qui la Comunitat Valenciana té "molts interessos" d'exportació, sobretot de calçat i ceràmica. Així, ha defés la seua postura no proteccionista: "No tinc res a veure amb eixa mirada, -el president d'EUA- Donald Trump està fent molt de mal amb eixa mirada proteccionista i crec que que cal buscar fórmules de convivència en la internacionalització que siguen justes i no afecten els treballadors".

Caixes de taronjes a Sánchez

Preguntat, de manera irònica, sobre si deixarà d'enviar caixes de taronges al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en cas que mantinga la seua oposició al CETA, Puig ha assegurat que la Comunitat envia "tot tipus de productes a totes les persones que ens les compren". Així mateix, ha indicat que el PSOE compta amb òrgans de direcció, com l'Executiva, i "decidirà". "Estes coses cal tractar-les amb màxim rigor; cal donar certesa, seguretat i estabilitat", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento