Comunitat Valenciana

El Govern conclou les actuacions de reparació de més de 70 platges de la Comunitat

  • El Govern ha invertit prop de 10 milions d'euros en les intervencions realitzades per a reparar els danys dels temporals, un terç dels diners invertits en tot el país.
  • Les actuacions més complexes i costoses han sigut la reparació de tot dels passejos marítims de la Mata a Torrevieja i Almenara i les platges del Saler.
  • En les platges del Saler s'han aportat més de 6.000 camions d'arena per a recuperar tots els danys del temporal en la zona de la Garrofera i la Casbah.
Moragues en la visita a la Garrofera
Moragues en la visita a la Garrofera
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
Moragues en la visita a la Garrofera

El Govern central ha conclòs ja les actuacions de reparació i millora de més de 70 platges en tota la Comunitat Valenciana afectades pels temporals, uns treballs en els quals ha invertit prop de 10 milions d'euros. Així ho ha indicat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, durant una visita a la platja de la Garrofera a València, en la zona de la Casbah, en la recuperació de la qual l'executiu ha destinat més de 400.000 euros. En el cas de la província de València, la inversió arriba als 2,5 milions d'euros.

Els 400.000 euros en la Garrofera constitueixen una de les majors inversions de les realitzades per la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, dependent del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient. L'actuació en el litoral del Saler afectat pel temporal ha consistit en la recuperació d'una platja de 40 metres d'ample amb l'aportació de 40.000 metres cúbics d'arena equivalent a 6.000 camions de gran tonatge. Les aportacions d'arena són de la Gola del Perellonet i de la de Pujol. L'actuació ha sigut des del sud del Sidi fins a la Gola de Pujol. Al mateix temps, s'han recuperat prop de dos quilòmetres de dunes, on també es començarà a repoblar amb vegetació.

Moragues ha destacat que la majoria d'obres de reparació van finalitzar abans de Setmana Santa, però aquelles actuacions "més complexes" han finalitzat abans la temporada turística. "Gràcies a la inversió de prop de 10 milions d'euros del Govern d'Espanya, un terç de tots els diners invertits en tot el territori nacional, s'han pogut recuperar totes les zones del litoral danyades pels diferents temporals que van afectar a la Comunitat Valenciana", ha explicat el delegat del Govern.

"Temps rècord"

Segons el parer de Moragues, el Consell de Ministres "va reaccionar amb gran celeritat a aprovar totes les obres d'emergència en el litoral perquè no afectaren la temporada turística i s'han realitzat en un temps rècord les obres. Açò demostra una vegada més el suport del Govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana i a tot el seu teixit productiu, en este cas al sector turístic".

"L'objectiu dels treballs de Costes era que les platges oferiren la millora imatge per als visitants. Esta actuació ràpida i eficaç de Costas ha sigut clau perquè la Comunitat Valenciana lidere el rànquing de nombre de platges amb bandera blava i que siga un de les destinacions turístiques espanyols que segueix creixent en nombre de visitants", ha assegurat.

La Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar ha donat ja per obertes al bany totes les platges i només resta concloure "xicotetes millores" en alguna d'elles. Les actuacions més complexes i costoses han sigut la reparació de tot el passeig marítim de la Mata a Torrevieja, la recuperació de les platges del Saler a València i el passeig marítim d'Almenara a Castelló.

En total s'han invertit 2,5 milions d'euros a València, 4,6 milions a Alacant i a Castelló 2,8 milions d'euros. En el cas de València, en les platges del Saler s'han aportat més de 6.000 camions d'arena per a recuperar tots els danys del temporal en la zona de la Garrofera i la Casbah, i d'esta manera recuperar una platja de 40 metres. També s'han retirat inerts tant en El Saler com en Pinedo.

A més, s'ha restaurat platges a Sagunt, amb una actuació en Cases de Queralt, l'alimentació artificial d'arena en les platges d'El Puig i alimentació artificial d'arena en la platja de Port Saplaya Nord. A Cullera s'ha realitzat un transvasament d'arena de la platja de Sant Antoni a les platges del Dosel, El Faro, El Marenyet i El Cordobés; s'ha dut a terme la recuperació de l'accessibilitat i construcció de rampa per a minusvàlids en la platja de les Oliveres i la reconstrucció de la protecció d'escullera en el passeig de la Illa dels Pensaments.

Mentre, les d'altres zones afectades com van ser les platges de la Safor van concloure abans de Setmana Santa i les principals actuacions van ser a Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar, Oliva, Piles i Xeraco, i han suposat una inversió de 200.000 euros. Així mateix a Tavernes de la Valldigna hi ha hagut una reculada en la platja de la Goleta que va a ser alimentada amb una aportació de gran volum d'arena procedent de planter, per un import de més de 300.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento