Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana, autonomia que més tarda a pagar als seus proveïdors a l'abril

  • Al mes d'abril el Període Mitjà de pagament a Proveïdors s'ha situat en els 54,54 dies, incomplint el termini màxim de 30 dies establit legalment en la normativa.
  • A nivell nacional, el PMP s'ha situat en 24,09 dies a l'abril, la qual cosa suposa un lleu increment de 2,23 dies pel que fa al mes anterior, un 10,20%.
  • Per al conseller d'Hisenda, Vicent Soler, "és una estadística trucada que depén de la disposició del FLA i de les bestretes de la liquidació que faça el Ministeri".
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
EUROPA PRESS
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic

El Període Mitjà de pagament a Proveïdors (PMP) del mes d'abril a la Comunitat Valenciana s'ha situat en els 54,54 dies, la qual cosa suposa que la regió haja sigut l'autonomia que més haja tardat a pagar als seus proveïdors, segons les dades difoses este dijous pel Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. Concretament, la ràtio d'operacions pagades en la regió valenciana s'ha situat en els 54,38 dies i la d'operacions pendents de pagament en 54,59 dies. A més, el pagament a proveïdors a la Comunitat s'ha situat per damunt de la mitjana nacional que ha sigut de 24,09 dies, la segona millor dada des de l'inici de la sèrie.

D'esta manera, la Comunitat Valenciana ha tornat a incomplir en el mes d'abril el termini de 30 dies, el màxim legalment previst per la normativa de morositat, al costat de Cantàbria i la Regió de Múrcia. Per açò, Hisenda adverteix que la regió valenciana, Múrcia i Balears continuen trobant-se en la situació prevista en l'article 20.5 de la Llei Orgànica d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera (LOEPSF), si bé en el cas que presentaren durant sis mesos consecutius un PMP inferior a 30 dies, es desactivarien estes mesures.

A nivell nacional, el PMP s'ha situat en 24,09 dies a l'abril, la qual cosa suposa un lleu increment de 2,23 dies pel que fa al mes anterior, un 10,20%. La variació del PMP es deu fonamentalment a la pujada de 4,42 dies en la ràtio d'operacions pagades, passant de 14,87 dies a 19,29; així com a l'increment en 0,98 dies en la ràtio d'operacions pendents de pagament, variant de 26,60 a 27,58 dies.

"PMP, una estadística trucada"

Sobre este tema, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha considerat que "no té sentit que el Ministeri d'Hisenda reconega que la Comunitat Valenciana és l'autonomia pitjor finançada d'Espanya i, al mateix temps, no faça res perquè accedeix als seus propis recursos d'una manera ordenada per a poder abonar adequadament i en termini les factures pendents".

Al seu juí, el PMP és "una estadística trucada que depén de la disposició del FLA i de les bestretes de la liquidació que faça el Ministeri, ja que el pagament de les factures depén totalment de la transferència de recursos de l'Estat", ha assenyalat el conseller d'Hisenda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento