Comunitat Valenciana

El 75% dels adolescents utilitza 'apps' diàriament en el mòbil, segons una enquesta d'Avacu

  • Els experts recomanen no instal·lar aplicacions que no provinguen de fonts oficials i evitar la connexió a ordinadors públics i xarxes obertes.
  • "No es tracta de lluitar contra les tecnologies ni els 'smartphone' ni Internet, sinó d'ensenyar-los a un ús racional i responsable dels mateixos", explica el president.
  • L'entitat ha elaborat una guia sobre 'Apps i seguretat', que recull consells i recomanacions al respecte i que pot descarregar-se en la pàgina web de l'associació.
En l'enquesta han participat jóvens d'11 a 17 anys
En l'enquesta han participat jóvens d'11 a 17 anys
ARCHIVO
En l'enquesta han participat jóvens d'11 a 17 anys

El 75% dels adolescents utilitza diàriament aplicacions en els seus dispositius mòbils i quasi tots, fins al 98%, es descarrega estes ferramentes en els seus telèfons i tauletes, la majoria de missatgeria instantània. Així ho arreplega una enquesta de l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) realitzada a més de mig miler d'estudiants d'entre 11 i 17 anys sobre l'ús d'aplicacions mòbils. Les conclusions s'han presentat este dijous en un taller formatiu sobre 'Ús d'apps i seguretat', impartit a més d'una vintena de joves en el Centre de Recursos i Formació de Consum, detalla la plataforma en un comunicat.

En el fòrum s'han explicat els possibles riscos que pot comportar la descàrrega de certes aplicacions en dispositius mòbils, amb exemples de casos pràctics. El taller ha sigut impartit per Alicia Abad, enginyera de telecomunicacions i màster en intel·ligència artificial, qui ha incidit en els "no es tracta de lluitar contra les tecnologies ni els 'smartphone' ni internet, sinó d'ensenyar-los a un ús racional i responsable dels mateixos"

El president d'Avacu, Fernando Móner, ha estat acompanyat per la regidora de Sanitat, Maite Girau, que ha destacat la necessitat de formació als joves en un ús responsable de les aplicacions en els seus dispositius mòbils, "especialment en aspectes de protecció de dades i seguretat".

Recomanen no instal·lar aplicacions que no provinguen de fonts oficials o que no siguen necessàries i desinstal·lar aquelles que no s’utilitzen. També aconsellen estudiar amb calma les plataformes per a compartir arxius, “perquè són segures però no infal·libles” i recorden que no s’ha de pujar a Internet el que no volem que arribe a mans d’altres. Per últim, recorden que és preferible evitar la connexió a ordinadors públics o desconeguts, perquè podrien contindre virus, i a xarxes obertes, ja que poden haver sigut muntades per cibercriminals amb l’objectiu d’espiar als usuaris i robar claus de correu electrònic, xarxes socials o banca electrònica.

"No es tracta de lluitar contra Internet"

En paraules del president de l'organització, "no es tracta de lluitar contra les tecnologies ni els 'smartphone' ni Internet, sinó d'ensenyar-los a un ús racional i responsable dels mateixos".

L'informe s'ha presentat juntament amb una guia que ha elaborat Avacu sobre 'Apps i seguretat', que aprofundeix en el món de les aplicacions mòbils, la privacitat i la seguretat dels nostres dispositius i que arreplega consells i recomanacions a tindre en compte. La guia i el dossier de premsa poden descarregar-se en la pàgina web de l'Associació de Consumidors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento