Comunitat Valenciana

L'Agència de Protecció de Dades estudia si obri un procediment per la informació sobre menors difosa per Oltra

  • L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) està estudiant si obri un procediment en relació amb la informació que va facilitar el passat 24 de maig la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, sobre un presumpte cas d'abusos sexuals en un centre de menors de Sogorb (Castelló).
Oltra compareix en les Corts per a parlar dels centres de menors
Oltra compareix en les Corts per a parlar dels centres de menors
TWITTER COMPROMÍS
Oltra compareix en les Corts per a parlar dels centres de menors

Segons ha pogut saber Europa Press, l'Agència es troba en fase d'actuacions prèvies d'investigació que estan encaminades a determinar si existixen o no indicis que permeten l'obertura d'un procediment a Oltra per si va revelar fets de caràcter confidencial.

La causa es referix a la compareixença que va fer Oltra en la cambra valenciana al maig, en la qual va acusar la direcció del centre de Sogorb de no haver denunciat un suposat cas d'abusos sexuals per part d'un educador cap a una menor, un fet investigat per un jutjat des de setembre de 2006.

En la seua intervenció, va lliscar que l'educador va ser "company" en l'ajuntament de Sogorb de l'actual president del PP en la província de Castelló, Miguel Barrachina, i va explicar que va ser una professora de l'Escola de Persones Adultes (EPA) la que el 25 de febrer de 2016 va comunicar a la Direcció territorial el possible cas d'abusos sexuals en el centre, gestionat per les germanes Terciàries Caputxines.

La menor, segons va explicar Oltra en eixe moment, va indicar a la direcció territorial que les relacions amb l'educador es van iniciar abans de Nadal -de 2015-, i que este volia quedar amb ella sense que l'acompanyara el seu nóvio, un altre dels menors del centre de Sogorb.

Després d'esta intervenció, el centre de Sogorb va anunciar quatre accions judicials contra Mónica Oltra i el seu departament per les seues declaracions en relació als presumptes abusos sexuals i pel propi trasllat dels xiquets a altres centres de la Comunitat.

En concret, van anunciar que traslladarien l'assumpte a Fiscalia perquè analitzara si amb les seues manifestacions s'hagueren vulnerat els drets dels menors o dels treballadors del centre igualment esmentats. Entenien que hi havia hagut una divulgació "il·legítima" de dades.

Així mateix, van avançar un procediment de protecció civil de drets a l'honor, intimitat personal i pròpia imatge per a depurar responsabilitats per la intromissió en la intimitat, dignitat, dret al bon nom i honor del conjunt dels treballadors del centre.

D'altra banda, el centre va al·ludir a un recurs contenciós-administratiu contra les resolucions expresses i tàcites de la Direcció General de la Infància i l'Adolescència que determinen la reubicació dels menors en altres centres i un procediment civil d'oposició a resolucions administratives en matèria de menors, per via de l'article 780 de la Llei d'Enjudiciament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento