Comunitat Valenciana

El Consell va "al pas que pot" amb la nova tele i recalca: "És més fàcil tallar un cable que engegar-la"

  • VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)
Imatge d'un dels estudis de Canal 9 buit després del tancament de RTVV
Imatge d'un dels estudis de Canal 9 buit després del tancament de RTVV
EUROPA PRESS
Imatge d'un dels estudis de Canal 9 buit després del tancament de RTVV

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat este divendres que al Govern valencià li agradaria que les emissions de la nova radiotelevisió pública comencen "tan prompte com es puga" i el treball va "al pas que pot anar", i ha ressaltat que "és molt més fàcil trencar un cable que engegar una televisió i ràdio públiques" que, a més, no arranquen des de zero.

Així ho ha assenyalat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell en el qual s'ha aprovat el pressupost per a l'exercici de 2017 de la Societat de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, que ascendix a 36,84 milions, després de la seua aprovació pel Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC).

Oltra ha subratllat que s'està treballant per a tornar a garantir uns mitjans de comunicació públics als valencians, que van veure els seus drets "vulnerats" quan el Consell d'Alberto Fabra "va agafar les alicates i va tallar el cable" per a la desconnexió.

Eixe tall, ha prosseguit, va tindre unes conseqüències tècniques en les instal·lacions, que s'han "ressentit", a més de judicials. Ara, l'aprovació del pressupost, es fa un pas més i el Consell vol "que les emissions comencen tan prompte com es puga", encara que sobre la rapidesa o lentitud d'este procés, ha incidit que calia "bregar amb el tall del cable, amb la ruïna que han deixat, més de 1.300 milions d'euros, i la complexitat jurídica derivada d'una decisió despòtica".

"Es fa al ritme que es pot, ens agradaria anar més ràpid a tots, sí, però anem al pas que podem anar", ha resolt.

19 MILIONS PER A DESPESES DE PERSONAL

La Societat de Mitjans de Comunicació té un pressupost de 26,84 milions d'euros, dels quals 19 milions van destinats a cobrir les despeses de personal i la resta, 17,84, a la producció de contingut audiovisual. En este primer exercici totes les inversions i despeses de funcionament dels mitjans estan inclosos en el pressupost de la CVMC.

Així mateix, s'està elaborant un pla tecnològic per a actualitzar tot l'equipament tècnic de la futura plataforma àpuntmèdia. Donada la situació que ha trobat la nova Direcció General, s'ha de fer una inversió més important de la prevista. L'objectiu és actualitzar el nombrós equipament tècnic obsolet i no recuperable després de quasi quatre anys del tancament de la RTVV.

A més, una part del mateix ja estava obsolet fa quatre anys i, encara que solament s'invertirà en l'imprescindible, es calcula una inversió de prop de 20 milions d'euros repartida en els pròxims tres anys.

De la mateixa manera, el Centre de Producció de Burjassot requerix d'obres i reparacions, com són la substitució de refrigeradors, transformadors de llum o reparació de goteres, ja que es tracta d'un edifici de més de 30 anys que ha de posar-se a punt per al seu correcte funcionament.

Sobre la plantilla, la Relació de Llocs de treball és de 469 persones, més una trentena de persones que en l'exercici actual estan adscrits de forma temporal a la Relació de Llocs de treball de la CVMC i passaran a la societat en l'exercici 2018.

Per tant, la plantilla de la Societat de Mitjans serà de 500 persones i es cobrirà a través de borses de treball temporal fins que es convoquen proves de selecció. La incorporació de la plantilla serà progressiva al llarg de 2018 i 2019, i en funció de les necessitats dels mitjans de comunicació.

TRES GRANS ÀREES

En la Societat de Mitjans de Comunicació hi haurà tres grans àrees: explotació i enginyeria, continguts i informatius. En l'àrea d'explotació i enginyeria s'ha prioritzat el personal especialitzat que puga aportar valor afegit a l'empresa, ja que una plataforma multimèdia necessita d'experts i, per tant, d'un bon equip de tècnics especialitzats.

En l'àrea de continguts i de programes hi haurà professionals que s'ocupen de supervisar les produccions que arriben de la indústria audiovisual. Es tractarà de productors executius, gestors de continguts, gent preparada per a analitzar que convé instal·lar en la web, en la televisió i en la ràdio. A més, hi haurà personal per a la programació pròpia.

Finalment, l'àrea d'Informatius naix amb una redacció única capaç d'elaborar informació per a tots els mitjans, pels canals de televisió, de la ràdio i del lloc web. També es pretén que siga capaç de fer programes informatius, debats i entrevistes, tal com especifica la llei de creació de la CVMC.

CONTINGUTS

La societat té previst encarregar enguany a la indústria de l'audiovisual més de 4.000 hores de programació per a cobrir la graella d'emissió en televisió (una emissió per a 2018). Igualment, també s'encarregarà al sector una part de la graella de ràdio (la que no siga de producció pròpia), que és pràcticament el 60%, i també continguts per al web.

En este sentit, la inversió per a continguts de 2017 tindrà un impacte en el sector audiovisual superior a 800 llocs de treball.

A estos continguts se sumen els encarregats en la convocatòria extraordinària que va llançar l'Alt Consell Consultiu. Els contractes d'esta convocatòria, en mans de la Corporació de Mitjans i del Consell Rector, ja han començat a firmar-se.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento