Comunitat Valenciana

Més de 30.000 persones participaran en la marxa de l'Orgull este dissabte a València

  • La manifestació recorrerà des de les 19.30 hores el trajecte entre Porta de la Mar, Colón, Xàtiva i Marqués de Sotelo fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament.
  • "En estos moments ser persona LGTB està castigat per llei en prop de 80 estats, fins i tot, amb pena de mort en nou d'ells", recorden des de l'associació.
  • El Centre de Gestió de Trànsit ha organitzat un dispositiu especial "per a garantir el desenvolupament de la circulació i la correcta mobilitat dels vianants".
Recorregut de la manifestació a València de l'Orgull LGTB
Recorregut de la manifestació a València de l'Orgull LGTB
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Recorregut de la manifestació a València de l'Orgull LGTB

El col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexual i bisexuales preveu que més de 30.000 persones assistisquen este dissabte a la manifestació de l'Orgull LGTB que tindrà lloc en la ciutat de València a partir de les 19.30 hores. Este serà un acte en el qual es ressaltarà que la defensa dels drets humans "només pot fer-se des del respecte absolut a qualsevol forma d'estimar, mostrar-se i ser".

Lambda confia que esta siga una marxa amb "rècord de participació" en la qual les reivindicacions del col·lectiu LGTB siguen "més visibles i diverses que mai". Així, en esta cita, convocada baix el lema 'Exigim un món lliure per a ser com som', s'espera l'assistència de ciutadania, associacions LGTB, entitats socials, partits polítics i sindicats.

La marxa recorrerà els carrers Colón, Xàtiva i Marqués de Sotelo fins a la plaça de l'Ajuntament de València des de la seua arrancada en la Porta de la Mar. En ella Lambda pretén "deixar patent la voluntat del col·lectiu LGTB i de totes les persones que ho recolzen" per a "reafirmar el compromís amb la defensa de la democràcia i dels drets humans davant els recents atacs patits a Espanya pel col·lectiu trans, la recrudescència de la situació internacional i la deixadesa del Govern estatal".

"El moviment LGTB és un moviment obert, respectuós i lliure que demana respecte i que treballa, al mateix temps, respectant i denunciant les mostres d'intolerància i LGTBfobia", ha exposat la coordinadora general de Lambda, Fani Boronat.

"Conscients de tots els reptes"

Per la seua banda, el coordinador d'organització de l'Orgull LGTB, Sergio Villalba, ha assenyalat que "tot el treball d'organització" realitzat "durant els últims mesos" pels impulsors de la manifestació "té el seu sentit si aconseguim que la societat i les institucions siguen conscients de tots els reptes que encara tenim pendents per a gaudir de la plena igualtat i no discriminació".

Lambda ha considerat que "40 anys després de la primera manifestació de l'Orgull a l'Estat, encara queden moltes coses per a fer". En este sentit, ha comentat que segons dades de la Federació de Lesbianes, Gais, Transsexual i Bisexuales, "en estos moments ser persona LGTB està castigat per llei en prop de 80 estats, fins i tot, amb pena de mort en nou d'ells".

El secretari d'Organització de Lambda, Pau López-Clavel, ha considerat que es tracta de càstigs aplicats pel fet de ser persona sense cap altra explicació". López-Clavel ha agregat que "com a col·lectiu i com a societat, tampoc podem oblidar-nos de les persones que conviuen amb VIH, l'estigma que encara perdura".

El col·lectiu ha comentat que encara que la Comunitat Valenciana "ja compta amb una llei que empara i garanteix els drets de les persones trans, queda quasi tot per a fer", al mateix temps que ha afirmat que cal parar esment "en els sectors més vulnerables dins del col·lectiu com, per exemple, les i els menors i adolescents, la gent gran o les persones refugiades".

Lambda ha destacat que després de la manifestació, a partir de les 21.30 hores, la plaça de l'Ajuntament de València "tornarà a ser punt de trobada ineludible per a celebrar la tradicional festa de l'Orgull" amb l'actuació d'artistes com Roser, Sonia Madoc, Soraya Naoyin, Fruela, Yeyo, Lara Sajén, DJ Sure o Oscar Liv "en un ambient festiu, inclusiu i de convivència".

La marxa està organitzada per Lambda i convocada per Lambda, Castelló LGTBI, LGTB Mariola, Diversidad Alicante, Chrysallis, Samarucs, Galesh, Mirall Camp de Túria, Marietes, de l'Eliana (València); Fundació Daniela, AMPGYL i la FELGTB.

Dispositiu de trànsit

Amb motiu de la manifestació d'este dissabte, el Centre de Gestió de Trànsit de València ha organitzat un dispositiu especial "per a garantir el desenvolupament de la circulació i la correcta mobilitat dels vianants", segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

El consistori ha comentat que encara que la manifestació arranca de Porta de la Mar, els assistents començaran a concentrar-se en el carrer Navarro Reverter, que es tancarà al trànsit a partir de les 18.30 hores. Així mateix, ha precisat que es mantindrà oberta la circulació per la Plaça de Tetuán cap al carrer de la Pau o per General Palanca cap al carrer del Justícia.

Igualment, amb motiu de la festa que després de la marxa tindrà lloc en la Plaça de l'Ajuntament fins a les 3.00 hores del diumenge es durà a terme el desviament del trànsit des de Sant Vicent cap als carrers de les Barques i de la Sang, així com pel carrer Periodista Azzati en sentit Marqués de Sotelo i Xàtiva.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento