Comunitat Valenciana

Sanitat activa l'alerta taronja en vuit comarques per temperatures de més de 39 graus

  • Es preveu que es mantinguen les altes temperatures en la Vall d'Aiora, la Costera, Ribera Alta, Canal de Navarrés, la Vall d'Albaida, el Comptat, la Safor i Marina Alta.
  • La Conselleria ha activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a previndre els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables.
  • Recomanen utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars així com protegir-se el cap amb una gorra o capell i beure aigua amb freqüència.
Sol, calor, temperatures, bon temps, refrescar-se, ventall
Sol, calor, temperatures, bon temps, refrescar-se, ventall
EUROPA PRESS
Sol, calor, temperatures, bon temps, refrescar-se, ventall

La Conselleria de Sanitat ha activat este divendres l'alerta taronja per temperatures que podrien superar els 39 graus en vuit comarques de la Comunitat Valenciana, davant el que recomana a la ciutadania que romanga a casa en les hores més caloroses. L'alerta s'estendrà també al dissabte atés que es preveu que es mantinguen les altes temperatures en les zones de la Vall d'Aiora, la Costera, Ribera Alta, Canal de Navarrés, la Vall d'Albaida, el Comptat, la Safor i Marina Alta.

Sanitat aconsella també utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars així com protegir-se el cap amb una gorra o capell. L'alerta s'activa en la zones climatològiques 14,16,17,18 i 20. Els municipis que corresponen a la zona 14 són Aiora, Cofrents, Cortes de Pallars, Xalans, Xarafull, Teresa de Cofrents i Zarra, detalla la Generalitat en un comunicat.

La zona climatològica 16 correspon als municipis d'Alberic, Alcàsser, Alfarb, Algemesí, Alginet, Alzira, Anna, Benicull de Xúquer, Benimodo, Benimuslem, Bolbait, Carcaixent, Carlet, Catadau, Xella, Énguera (poble i Este), Guadassuar, L'Alcúdia, Llombai, Massalaves, Montroi, Montserrat, Navarrés, Picassent, Real de Montroi, Sumacàrcer i Tous.

La 17 engloba les poblacions d'Alcàntera de Xuquer, Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, L'Ènova, La Granja de la Costera, La Pobla Llarga, Lloc Nou del Fenollet, La Llosa de Ranes, Manuel, Novetlé/Novetlè, Rafelguaraf, Rotgla i Corberà, Sallent, Senyera, Torrella, Vallés, Vilanova de Castelló, Xàtiva.

Per la seua banda, la zona 18 correspon a Atzeneta d'Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasí, Bèlgida, Beniatjar, Benicolet, Benigànim, Benissoda, Benissuera, Bufalí, Carrícola, Castelló de Rugat, El Palomar, Guadassèquies, La Pobla del Duc, Llutxent, Moixent, Montaverner, Montesa, Montitxelvo, Olleria, Ontinyent, Otos, Pinet, Quatretonda, Ràfol de Salem, Salem, Sempere, Terrateig, Vallada i Alcosser de Planes, Almudaina, L'Alqueria d'Asnar, Beniarrés, Benillup, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, L'Orxa/l'Orxa, Emmuralle d'Alcoi, Planes

A la zona 20 corresponen a les poblacions d'Almoines, L'Alqueria de la Comtessa, Barx, Bellreguard, Beniarjó, Benifairó de la Valldigna, Beniflà, Benirredrà, Daimús, Favara, Gandia, La Font d'en Carròs, Miramar, Oliva, Palmera, Piles, Potries, Rafelcofer, Real de Gandia, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, Xeraco i Xeresa i Dénia, El Verger, Els Poblets i Xàbia.

D'esta manera, en produir-se este augment de temperatures, la Conselleria ha activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a previndre els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Sanitat posa a la disposició del ciutadà en la seua pàgina web tota la informació i consells d'actuació davant una possible ona de calor, i recorda el telèfon d'emergències (112) davant sospita de risc per a la salut.

Consells d'actuació enfront d'una ona de calor

Des de la conselleria de Sanitat es recomana especial cura amb el sol entre les 12 hores i les 16 hores, així com l'ús freqüent de cremes protectores adequades. D'altra banda, aconsella evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia i no realitzar exercici físic intens, també es recomana utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret.

En la llar, aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol, així com situar-se en les zones més fresques de la casa. Finalment, insta la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l'excés d'alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, i recomana decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento