Comunitat Valenciana

La jutgessa del cas Cooperació processa Blasco i 20 persones més per irregularitats en l'hospital d'Haití

  • La jutgessa encarregada de l'anomenat 'cas Cooperació' ha processat l'exconseller de Solidaritat i Ciutadania en l'etapa del PP Rafael Blasco i altres 20 persones per les presumptes irregularitats en subvencions i en construcció de l'Hospital d'Haití, informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).
L'exconseller Rafael Blasco en imatge d'arxiu
L'exconseller Rafael Blasco en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
L'exconseller Rafael Blasco en imatge d'arxiu

La instructora ha conclòs la investigació sobre esta peça i ha trobat indicis per a jutjar els investigats per prevaricació, suborn, associació il·lícita, malversació, encobriment, frau de subvencions, blanqueig i falsedat documental.

Esta peça es referix a suposats delictes comesos en ocasió de les accions institucionals aprovades per a la reconstrucció d'Haití després del terratrèmol. La Fundación Hemisferio va rebre una subvenció de la Conselleria que dirigia Blasco per a assessorar tècnicament sobre la construcció d'un hospital a Haití, en el qual la Generalitat valenciana anava a invertir uns quatre milions d'euros, però que no es va arribar a realitzar en fer-se pública una investigació sobre estes ajudes.

Rafael Blasco es troba actualment complint condemna a la presó per una altra peça del cas del frau en les ajudes a la cooperació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento