Comunitat Valenciana

Cullera exigix a Ribera Salut obrir tots els consultoris de la platja i l'acusa de "fer prevaldre el negoci"

  • L'Ajuntament de Cullera (València) ha exigit a Ribera Salut que òbriga tots els consultoris de la platja després de conéixer que l'empresa concessionària del servici d'atenció sanitari ha decidit "no posar en funcionament per a este estiu el consultori del Racó, obrir solament el Faro dos dies a la setmana, retallar a tan sols al matí l'assistència en el consultori de l'Oasis i eliminar les urgències matinals del dissabte".
Reunió amb Plataforma Salut Pública Ribera
Reunió amb Plataforma Salut Pública Ribera
AYUNTAMIENTO CULLERA
Reunió amb Plataforma Salut Pública Ribera

En un comunicat, el consistori ha indicat que esta decisió "s'ha pres sense haver informat prèviament al municipi", tot i que porta temps insistint en la necessitat de mantindre estos consultoris per a garantir "l'atenció sanitària als desplaçats i evitar el col·lapse del centre de salut del municipi".

El regidor de Sanitat, Pere Manuel, ha carregat este divendres contra l'empresa a la qual ha acusat de "fer prevaldre el negoci" per damunt de l'atenció als pacients, a més de "mentir" l'any passat quan va posar com a excusa per a no obrir el consultori del Racó "motius tècnics". "Des de l'Ajuntament hem treballat per a solucionar-los i ara ens trobem amb la sorpresa que eixa no era la raó real. Ens sentim estafats", ha afirmat Manuel.

En el pròxim ple, el Govern municipal, integrat per socialistes i Compromís, ha indicat que aprovarà una proposta per a traslladar el seu malestar a la concessionària i exigir "que pose fi a totes les retallades".

Al respecte, l'edil ha subratllat que "no existixen motius justificables perquè els desplaçats que residixen a l'estiu a Cullera es vegen perjudicats per l'interés econòmic depredador d'una empresa que seguix cobrant el mateix per part de la Generalitat Valenciana siga hivern o estiu".

D'esta manera, ha posat com a exemple als majors que residixen en la zona marítima i per als quals traslladar-se al centre de la població "no sempre resulta fàcil, ja que les distàncies a Cullera poden ser quilomètriques". A part, les infraestructures del Centre de Salut de la Diagonal "no estan adequades per a atendre el volum de població que Cullera suporta a l'estiu", ha asseverat.

Finalment, el regidor de Sanitat ha lamentat que Ribera Salut "estiga dilapidant els diners públics amb campanyes publicitàries de la por", amb la finalitat de "fer creure als ciutadans que tindran una pitjor atenció quan se'ls lleve la concessió, quan la realitat és que la pitjor atenció la tenen ara amb ells".

UNITAT D'ACCIÓ

Esta mateixa setmana, membres de la Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera han mantingut una trobada amb els responsables del Govern municipal. En la reunió -presidida per l'alcalde, Jordi Mayor, i on van estar presents el mateix Manuel i el tinent d'alcalde delegat de Sanitat, Hugo Font- les dos parts van coincidir en la necessitat d'"actuar de forma unitària davant les accions que duu a terme l'empresa concessionària", segons l'Ajuntament.

En eixe sentit, han convingut en recolzar a la Conselleria de Sanitat i al Consell de la Generalitat en la seua decisió de no prorrogar el contracte a Ribera Salut i que este departament "passe a gestió directa a partir de l'1 d'abril de 2018".

A més, han exigit que la concessionària complisca les inversions que té pendents en les instal·lacions sanitàries del Departament i, en cas contrari, han demanat que la Conselleria "retinga en les seues liquidacions amb l'empresa la part corresponent per a poder realitzar estes inversions a partir de 2018".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento