Comunitat Valenciana

L'Estació Marítima es convertirà en "l'espai de referència" de les startups valencianes

  • Ara "s'obri un procés d'adjudicació" prèvia aprovació en la pròxima comissió delegada del consorci i s'espera que a principis de 2018 "òbriga les seues portes".
  • L’empresa concessionària assumirà el cost de la reforma, valorada en un milió d’euros, i després de la qual la zona podria albergar fins a 300 empreses.
  • "És voluntat del Consorci i de l'Ajuntament situar La Marina com un pol d'innovació de nous sectors econòmics emergents”, assegura Sandra Gómez.
Marina de València con el edificio de la estación marítima al fondo
Marina de València con el edificio de la estación marítima al fondo
EUROPA PRESS
Marina de València con el edificio de la estación marítima al fondo

L'antic edifici de l'Estació Marítima de la Marina de València es transformarà "en l'espai de referència" de les startups en la ciutat, segons ha manifestat la regidora d'Ocupació i Empreniment de l'Ajuntament, Sandra Gómez.

L'actual alcaldessa en funcions, acompanyada pel director estratègic del Consorci València 2007, Ramón Marrades, ha realitzat una visita a l'espai i ha anunciat que un inversor privat ha presentat un projecte per a instal·lar en l'edifici "empreses tecnològiques consolidades" i la seu de l'Associació Valenciana de Startups.

Segons ha pogut saber Europa Press, la companyia Cirkuit Planet, amb seu en la localitat de la Pobla de Farnals, i propietària de la marca de smartphones MyWigo, està en negociacions amb el Consorci per a dur a terme el seu projecte en l'antiga estació.

Marrades ha comentat que ha rebut un projecte "molt coherent" perquè La Marina siga la seu d'empreses tecnològiques valencianes, encara que ha assegurat que l'adjudicació està oberta a altres empreses que aporten "idees alternatives". En aquest moment, segons ha explicat, "s'obri un procés d'adjudicació" prèvia aprovació en la pròxima comissió delegada del consorci i s'espera que a principis de 2018 l'Estació Marítima "òbriga les seues portes".

Un milió per a la reforma

El director estratègic ha afegit que l'empresa concessionària assumirà el cost de la reforma de l'edifici, que segons les seues estimacions rondaria el milió d'euros i podria albergar fins a 300 empreses. "És necessària una primera fase d'inversió inicial per a habilitar l'espai, l'empresa ens ha comunicat que amb 200.000 euros podrien començar a treballar i, després, durant la concessió, que pot durar 20 o 30 anys, la corporació podrà fer les acomodacions necessàries", ha asseverat.

Gómez ha asseverat que el consistori busca "diversificar activitat econòmica de València, generar creixement de major valor afegit, més sostenible i ocupació de qualitat". "Tenim empreses fortes però disperses per la ciutat i ens reivindicaven que des de les administracions buscàrem un espai comú. Creiem que La Marina és l'idoni", ha explicat.

"És voluntat del Consorci i de l'Ajuntament situar La Marina com un pol d'innovació de nous sectors econòmics emergents. Volem que aquest espai siga referència per a startups consolidades i creiem que és positiu que se situen en un mateix espai tal com ocorre en altres ciutats com Barcelona", ha explicat la tinent d'alcalde.

Per la seua banda, Marrades ha assegurat que des de la Marina "se segueix implementant el pla estratègic" i que aquest és un projecte fonamental perquè suposa "l'aprofitament d'una infraestructura que estava condemnada a la demolició" per a difondre "els efectes positius de la innovació" a tota la ciutat i millorar l'espai públic.

En aqueix sentit, Sandra Gómez ha anunciat que l'Ajuntament pretén utilitzar més espais com La Farinera per a albergar empreses tecnològiques, en aquest cas per a corporacions "en llançament". "Aquelles ciutats que sàpiguen figurar com a referents tecnològiques aniran amb molt avantatge. Estem convençuts que d'ací poc estarem satisfets d'aquestes decisions perquè assenten les bases d'un nou sector econòmic", ha conclosa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento