Comunitat Valenciana

Marzà assegura que el curs escolar començarà "amb normalitat" i "totes les garanties"

  • El conseller assegura a les famílies que "no es veuran afectades per aquest intent" per part de l'oposició de "generar incertesa".
  • "Tenim solucions i vies preparades perquè el curs comence amb normalitat", ha anunciat aquest dijous.
  • "Nosaltres vetlem pels xiquets i xiquetes, no anem a entrar en el joc del PP, que encara no se sap quina alternativa és la que plantegen", ha dit.
Vicent Marzà en una imagen de archivo
Vicent Marzà en una imagen de archivo
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Vicent Marzà en una imagen de archivo

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, ha assegurat que el pròxim curs 2017-2018 començarà "amb normalitat" i "amb totes les garanties" i ha asseverat que el seu departament té diferents "solucions preparades" en funció de si es produeix o no algun nou pronunciament del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en relació amb el decret de plurilingüisme.

Així ho ha manifestat, en declaracions a Europa Press, el titular d'Educació del govern valencià, que ha insistit a llançar un missatge de "tranquil·litat" a les famílies, que "no es veuran afectades per aquest intent" per part de l'oposició de "generar incertesa", ha remarcat.

Marzà ha apuntat que l'administració té "diferents accions preparades i el que queda ara és el que TSJ aclarisca la seua posició". En aquest sentit, ha recordat que, d'una banda, en un acte sobre mesures cautelars ordena a la Generalitat paralitzar el decret plurilingüe i retrotreure’s a la normativa anterior -la de 2012, aprovada en època del PP-, mentre que en les úniques dues sentències en les quals ha entrat en el fons no ha anul·lat tot el decret sinó únicament la disposició addicional cinquena en una d'elles.

Per la seua banda, la Conselleria ha interposat recurs en el qual defensa la correcta paralització del desenvolupament de la norma i argumenta que les mesures cautelars s'haurien d'aplicar des del moment en què es notifiquen i no amb efectes retroactius.

Tant si el tribunal es pronuncia -durant aquest mes d'agost- donant la raó a la Generalitat com si no, "tenim solucions i vies preparades perquè el curs comence amb normalitat", ha emfatitzat.

Marzà ha subratllat que cal tenir en compte que l'alumnat afectat és el de 3 anys, un nivell en el qual no hi ha assignatures i on es treballen fonamentalment hàbits.

"L’objectiu va és enllà del decret”

El conseller ha reiterat que el decret és "un instrument per a aconseguir un objectiu". Aqueix objectiu, que no s'ha aconseguit fins ara, ha recalcat, i que és que els xiquets sàpiguen castellà, valencià i anglès, va més enllà del decret". "Nosaltres vetlem pels xiquets i xiquetes, no anem a entrar en el joc del PP, que encara no se sap quina alternativa és la que plantegen".

"Anem a assegurar l'inici del curs i ho farem complint les resolucions judicials. Els xiquets aniran al centre en el qual estan matriculats i no es traslladarà a les famílies la intenció de l'oposició de bloquejar", ha sentenciat.

Divendres passat, la vicepresidenta de la Generalitat valenciana, Mónica Oltra, també va demanar a les famílies "tranquil·litat" després de les últimes resolucions del TSJCV. "El més important que el Consell vol traslladar és tranquil·litat als pares i mares perquè els xiquets de 3 anys i la resta de la població i escolar començaran amb total normalitat el curs en els centres triats pels seus pares", va declarar, afegint que això seria així "amb totes les seues conseqüències".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento