Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana registra 49 morts per ofegament en espais aquàtics fins a meitat d'agost

  • La xifra suposa el 14,5% de les 339 morts registrades per ofegament en el que va d’any en tota Espanya.
  • Se situa com a segona regió, després d’Andalusia, segons l’Informe Nacional d’Ofegaments de la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme.
  • A l’àmbit nacional, la xifra registrada enguany suposa un augment del 14,53% respecte al mateix període de 2016.
Cruz roja, salvamento, playa
Cruz roja, salvamento, playa
EUROPA PRESS
Cruz roja, salvamento, playa

La Comunitat Valenciana ha registrat 49 morts per ofegament en espais aquàtics en el que va d'any, la qual cosa la situa com la segona regió, després d'Andalusia, amb més defuncions fins al 15 d'agost, segons l'Informe Nacional d’Ofegaments que elabora la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme.

En concret, la Comunitat Valenciana concentra el 14,5 per cent de les 339 morts per aquesta qüestió en espais aquàtics registrades en el que va de 2017 en tota Espanya. Aquesta dada nacional suposa un augment del 14,53 per cent respecte al mateix període de 2016, quan es van registrar 296 defuncions, i superior al 40 per cent en relació a 2015, quan va haver-hi 242 morts.

A més de les morts per ofegament, en el que va d'any han mort 48 persones més per accidents ocorreguts en espais aquàtics i més de 400 han sigut rescatades en situacions de perill.

D'acord amb les dades de l'informe, consultat per Europa Press, el 58,7 per cent de les defuncions s'han produït en els tres mesos d'estiu, període en el qual han tingut lloc el 80 per cent dels rescats realitzats, la qual cosa suposa més de 300 persones rescatades en espais aquàtics.

Per comunitats autònomes

Després d'Andalusia, València és la comunitat amb més víctimes mortals, amb 49, seguida de Canàries i Galícia, amb 47; Catalunya, amb 35; Cantàbria, amb 19; Balears, amb 17; Murcia, amb 15; Castella i Lleó, amb 11; Extremadura i Aragó, amb vuit; País Basc, amb sis; Comunitat de Madrid, amb cinc; Astúries, amb quatre; Castella-la Manxa i Ceuta, amb tres; La Rioja, amb dos, i Navarra amb una. Melilla no ha registrat cap mort per aquesta causa fins al moment.

El perfil de la persona ofegada en el que va d'any a Espanya correspon a un home (80 per cent), de nacionalitat espanyola (75 per cent), de 35 o més anys (71 per cent), mort en la platja (51 per cent), o en qualsevol altre espai aquàtic sense vigilància (90 per cent), entre les 10 i les 20 hores (70 per cent).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento