Comunitat Valenciana

El PSPV replica a Bonig que està "obligada" a dir "què, com, quan i amb qui negocia"

  • "El president Puig ens va demanar ajuda i el PP ha fet els deures", ha recalcat aquest dimecres la dirigent 'popular'.
  • "Bonig és incapaç de dir-li a Rajoy que no volem ser ni més ni menys que ningú", lamenta el subsecretari general del PSPV.
  • "Que cride al president del seu partit i al ministre d'Hisenda i li convença que en la pròxima reunió s'aprove la condonació de deute històric", declara.
Manolo Mata en imagen de archivo
Manolo Mata en imagen de archivo
Europa Press
Manolo Mata en imagen de archivo

El subsecretari general del PSPV i portaveu del grup en les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha assegurat aquest dimecres que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, "està obligada a dir què, com, quan i amb qui negocia sobre el major problema que té aquesta Comunitat, l’infrafinançament".

Mata s'ha pronunciat en aquests termes en un comunicat després que Bonig haja declarat que ha negociat el canvi de model de finançament amb comunitats governades el PP que "podien tenir afinitat amb la Comunitat Valenciana". "El president Puig ens va demanar ajuda i el PP ha fet els deures", ha recalcat la dirigent 'popular'.

Per a Mata, aquestes declaracions són una "cortina de fum" per a ocultar que "és incapaç" de defensar davant el president del Govern, Mariano Rajoy, els interessos dels valencians, com la condonació del deute històric.

"Després de trencar el consens pel finançament, Bonig està obligada a dir què, com, quan i amb qui, està parlant i negociant del major problema que hui tenim els valencians i valencianes i que no és un altre que l’infrafinançament al qual el Govern de Rajoy ens sotmet", ha insistit.

A més, Mata ha acusat a Bonig de "ser incapaç de dir-li a Rajoy que ha de reduir l’elefantiàsica administració de l'Estat perquè l'Estat del Benestar recau exclusivament sobre les comunitats autònomes".

"Bonig és incapaç de dir-li a Rajoy que no volem ser ni més ni menys que ningú", ha lamentat Mata, al mateix temps que s'ha mostrat confiat que el PP torne al consens pel finançament "perquè tots els agent polítics, econòmics i socials isquem units al carrer i siga un clam la reivindicació d'una millora en el finançament per a la Comunitat".

Així mateix, Mata ha instat a Bonig al fet que si realment creu que tot se soluciona en el Consell de Política Fiscal i Financera "que cride al president del seu partit i al ministre d'Hisenda i li convença que en la pròxima reunió s'aprove la condonació de deute històric" i "així demostrarà que veritablement defensa els interessos dels valencians i valencianes".

De la mateixa manera, Mata ha lamentat que aquest dimecres visite la Comunitat Valenciana el secretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, "i que no parle dels problemes que preocupen als valencians i valencianes com les inversions o el finançament sinó que dedique el seu temps a parlar de Catalunya i Veneçuela".

"El PP, el mateix que discrimina una vegada i una altra a aquesta terra, no és benvingut en aquesta Comunitat i els seus dirigents nacionals molt menys", ha conclòs Mata.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento