Comunitat Valenciana

El Rototom Sunsplash supera el seu equador amb més de 100.000 assistents

  • La banda originària de Bob Marley, The Wailers, es reuneix en l’escenari del festival quatre dècades després.
  • L’edició Celebrating Africa ha rebut ja a Benicàssim assistents de 98 nacionalitats diferents.
  • Als concerts programats se sumen diverses conferències on es tracten temes relacionats amb el desenvolupament del continent africà.
Mainstage del Rototom de este martes
Mainstage del Rototom de este martes
ROTOTOM
Mainstage del Rototom de este martes

El Rototom Sunsplash enfila des d'aquest dijous a Benicàssim (Castelló) les seues últimes 72 hores d'activitat després de depassar un equador que deixa ja més de 100.000 assistents de 98 nacionalitats per a l'edició Celebrating Africa, entre diumenge i dimarts al migdia, segons ha informat l'organització en un comunicat.

La sisena jornada del festival reggae comptarà aquest dijous amb retrobaments musicals en el Main Stage: el dels membres originaris de The Wailers. Quatre dècades després que Bob Marley cantara Africa Unite i rebera la Medalla de la Pau de l'ONU en 1978 de part del Youth Ambassador senegalès, la seua banda originària està de tornada per a "l'edició més africana de la història del festival".

Membres originals de The Wailers com Aston 'Familyman' Barrett (baix), Tyrone Downie (teclats), Junior Marvin i Donald Kinsey (guitarres) es reuneixen sobre el Main Stage per a interpretar "aquella música que va canviar el món inspirant la independència africana".

A ells s'unirà Aston Barrett Junior en la bateria, fill de Familyman i, representant a la nova generació, Shema McGregor (cors), filla de la component de The I Threes, Judy Mowatt i de Freddie McGregor. Completen el retrobament Dennis Thompson, enginyer de mescla i responsable del so de The Wailers en sales i estudis al llarg dels 70; i Noel Davey com a segon teclista.

Hores abans de la seua posada en escena musical, i en la Reggae University, la xarrada Africa Unite brindarà l'oportunitat d'escoltar als Wailers originals, en conversa amb John Masouri, autor del llibre Wailing Blues: Bob Marley's Wailers.

Mellow Mood, Hempress Sativa i Black Roots

El Main Stage també rebrà aquest dijous a 'Mellow Mood'. Els exguanyadors del 'Reggae Contest' italià tornaran a compartir la música amb la qual han triomfat internacionalment i l'èxit de la qual ha estat emparat pel públic del Rototom. I finalment, l'escenari brillarà amb l'energia femenina de la cantant i DJ Rasta Hempress Sativa i se sacsejarà amb el potent baix de la banda de Bristol, 'Black Roots'.

Representant a Àfrica aterrarà en el Lion Stage el virtuós guitarrista tuareg de Níger Bombino, que serà protagonista també en la Reggae University, amb l'estrena nacional de 'Agadez. The music and the rebellion', que mostra la seua història. Portant l'estendard de la música jamaicana estarà també aquest dijous sobre el Lion el DJ de Spanish Town 'Lutan Fyah'.

African Village serà un altre dels epicentres culturals del festival durant el dijous. L'espai acostarà Àfrica al públic a través de la música -amb apostes com la del marroquí Mehdi Nassouli, que exhibirà un format musical lligat a la tradició del seu país i la cultura gnawa- i la moda. L'autenticitat de les teles wax africanes, el seu origen, així com el significat i simbologia dels seus colors i dibuixos protagonitzaran la desfilada -18.30 hores- organitzada per 'United Minds' i la sastrería Bissap, amb la col·laboració de Doni-Doni Afrowear i Farafina.

El Fòrum Social sumarà un nou doblet. Primer amb el debat ‘L'alternativa africana a la innovació sostenible’, a càrrec dels periodistes i membres de l'ONG Agritools Elisabetta Demartis i Mikaila Issa, que analitzaran el paper que juguen les tecnologies de la informació en la transformació agrícola a Àfrica.

Prendrà el relleu ‘Afropolitans i panafricanistes: contribució de la diàspora a Europa’, amb la participació de Saba Anglana, actriu i cantant somali establida a Itàlia; l'escriptor senegalés Mamadou Dia i el professor i activista antiracista Remi Joseph-Salisbury.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento