Comunitat Valenciana

UGT-PV descarta "de moment" la vaga en els aeroports de València i Alacant

  • Des del sindicat reconeixen la “bona disposició” del Ministeri de Foment per a evitar els aturs.
  • Anuncien que si el diàleg no avança, els treballadors decidirien si secunden les protestes.
  • El nombre de treballadors varia en funció dels passatgers, el que segons UGT “contribueix a la temporalitat”.
Aeropuerto de Valencia.
Aeropuerto de Valencia.
EUROPA PRESS
Aeropuerto de Valencia.

La Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d'UGT-PV (FeSMC-UGT-PV) ha acordat paralitzar "de moment" la convocatòria d'una vaga del personal de Prosegur dels aeroports de València i Alacant, després de la convocatòria per part del Govern d'una taula de diàleg social amb sindicats. En qualsevol cas, el sindicat reclama que el procés de diàleg "tire endavant" ja que, en cas contrari, adverteix que mantindrà el calendari d'assemblees per a acordar possibles aturs.

El responsable de Seguretat i Neteja de FeSMC-UGT-PV, Saturnino Martínez, ha reconegut aquest dijous a Europa Press la "bona disposició" del Ministeri de Foment per a evitar una vaga a l'estiu en els aeroports de Manises (València) i L’Altet (Alacant), mitjançant la creació d'una taula de treball amb sindicats per a establir unes condicions laborals mínimes en el sector, arran del conflicte al Prat de Barcelona.

FeSMC-UGT-PV confia en la possibilitat d'aconseguir una "solució global" per als treballadors de seguretat privada i vol donar un "vot de confiança" a la iniciativa anunciada pel ministre de Foment, Íñigo de la Serna. "Ens mantindrem pendents de la bona disposició del Govern", ha recalcat Martínez.

En cas que el diàleg no "tire endavant", el responsable de Seguretat ha avançat que el sindicat continuarà amb el calendari previst després de l'aprovació del laudo per a l'aeroport del Prat, que finalment va tirar endavant aquest passat dimecres: els treballadors de València decidirien si secunden les protestes, amb possibilitat de "vaga indefinida", i els de L’Altet se sumarien a les mobilitzacions la setmana pròxima.

"Pas endavant"

La convocatòria d'assemblees prevista des de la setmana passada -per a aquest dijous a València i a partir del dilluns a Alacant- "es paralitza per a veure com segueix la situació", segons Martínez, que veu en la postura del Govern "un pas endavant per a buscar una solució global". Es tracta, al seu judici, d’"un assoliment" per al sector de la seguretat privada després de "dos anys de reivindicacions i reunions amb l'Administració central".

El dirigent sindical ha traslladat així la disposició d'UGT-PV que la taula de diàleg fructifique en un acord en un sector, si bé ha insistit en la importància que no servisca únicament per a "parar el temps" i retardar la vaga.

Contractació per nombre de passatgers 

Segons dades d'UGT, en l'aeroport de València hi ha prop de 120 treballadors de seguretat a l'hivern i 180 a l'estiu, mentre que a Alacant són 140 que arriben a 200 en temporada estival perquè, com expliquen, "la contractació es fa per nombre de passatgers i ja no hi ha plantilles fixes com abans, la qual cosa també contribueix a la temporalitat". El salari base d'un treballador de seguretat d'aeroport és, segons UGT, de 907 euros més plus de transport, vestuari i antiguitat, uns 1.100 euros bruts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento