Comunitat Valenciana

Sanitat confirma la mort d'un home de 64 anys, afectat per legionel·la en Calicanto

  • Segons s’indica des de la Generalitat Valenciana, la infecció es va produir amb anterioritat a la notificació d’aqueix brot.
  • La Direcció General de Salut Pública assegura que "va adoptar les mesures protocolitzades en el procediment d'actuació davant casos de legionel·losis".
  • Ara hi ha cinc persones afectades però cap dels pacients diagnosticats es troba hospitalitzat.
Bacterias de la legionela.
Bacterias de la legionela.
Public Health Image Library
Bacterias de la legionela.

La Conselleria de Sanitat Universal ha confirmat aquest dijous la defunció d'un home de 64 anys afectat per legionel·la en el brot detectat en Calicanto-Xiva (València), mort que es va produir a conseqüència de la infecció, amb anterioritat a la notificació d'aqueix brot.

Segons ha assenyalat aquest departament en un comunicat, des de la primera sospita dels casos, a principis d'agost, la Direcció General de Salut Pública "va adoptar les mesures protocolitzades en el procediment d'actuació davant casos de legionel·losis". Açò ha inclòs la presa de mostres de la xarxa d'aigua potable i el control d'altres possibles fonts de contagi, així com la hipercloració de l'aigua de la localitat. També s'ha procedit a la neteja i desinfecció del dipòsit d'aigua Santo Domingo i la desinfecció de la xarxa completa de proveïment de Calicanto.

Segons la Conselleria, una vegada preses aquestes mesures, no s'han identificat nous casos del brot. Dels sis casos, hi ha quatre homes afectats: un de 64 anys (mort), un altre de 54, un altre de 48, i l’últim amb 68 anys. Entre les dones, les edats són 69 i 71 anys. Tots ells es trobaven en Calicanto.

Els pacients van ser tractats en l'hospital de Manises (les dues dones i l'home de 54 anys), en l'hospital IMED (el pacient mort) i el General de València (home de 68 anys). El quart home no va necessitar ingrés hospitalari. Actualment, segons la Conselleria, cap d'aquests pacients es troba hospitalitzat.

Un afectat fóra del brot en la zona 

Al marge del brot de Calicanto, el passat 16 d'agost es va notificar un cas d'un pacient resident en la zona però que va iniciar símptomes durant un viatge a Sri Lanka i el període del qual d'incubació coincideix amb el viatge, per la qual cosa els tècnics de Salut Pública no ho associen a aquest cas. Aquest pacient està ingressat en l'hospital de Manises, igual que altres dues persones amb legionelosis, tampoc relacionades amb el brot fins al moment.

La Conselleria explica que, abans de la declaració del brot, que es va decretar el 7 d'agost, des del 2 d'agost "ja s'havien donat indicacions a l'Ajuntament de Xiva relatives a la hipercloració de l'aigua potable, la parada de les fonts ornamentals, restriccions al reg per aspersió i recomanacions relatives als moviments de terra, entre unes altres".

Amb totes aquestes actuacions i fins hui, segons Sanitat, "no s'han declarat nous casos confirmats ni de sospita associats a aquest brot".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento