Comunitat Valenciana

Paterna implanta un sistema pioner de senyals per a evitar ofegaments

  • "Aquest nou sistema permet optimitzar el treball dels socorristes, reduint el temps de resposta davant una situació d'emergència”, explica l’alcalde de la localitat.
  • Gràcies a una fitxa de la grandària d’una moneda que emet senyal de Bluetooth, els socorristes poden conèixer la localització dels banyistes i rebre alarmes.
  • L'empresa NBN23, amb seu a Paterna, ha desenvolupat aquest sistema pel qual asseguren que ja s’han interessat nombroses entitats esportives.
Paterna Implanta En Su Piscina Cubierta Un Pionero Sistema Para Evitar Ahogamien
Paterna Implanta En Su Piscina Cubierta Un Pionero Sistema Para Evitar Ahogamien
AYUNTAMIENTO DE PATERNA
Paterna Implanta En Su Piscina Cubierta Un Pionero Sistema Para Evitar Ahogamien

L'Ajuntament de Paterna ha implantat un innovador sistema en la piscina coberta municipal del casc urbà que permet detectar, en temps real i a través d'un senyal, tant la posició exacta dels nadadors com el seu enfonsament, amb l'objectiu de prevenir els ofegaments.

A través d'una fitxa de la grandària d'una moneda que es col·loca en el capell o en el vestit de bany, i que emet un senyal de bluetooth, els socorristes poden conèixer en tot moment la localització dels banyistes i rebre alarmes en cas que es produïsquen enfonsaments.

A més, també permet determinar els segons que porta submergida la persona o detectar l'inici d'una complicació física greu, encara que la persona romanga a flotació. Un sistema únic en el món que podria reduir sensiblement el nombre d'ofegats en piscines, ha informat el consistori en un comunicat.

D'aquesta manera, quan una víctima porta més de 25 segons sota l'aigua, s'activa un senyal sonor d'emergència que arriba als socorristes a través d'un rellotge intel·ligent o una tablet i en conèixer-se la localització exacta del nadador es pot actuar de manera immediata.

L'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha assegurat que "aquest nou sistema permet optimitzar el treball dels socorristes, reduint el temps de resposta davant una situació d'emergència". Segons ha dit, "és un privilegi que Paterna compte amb la primera piscina del món amb aquesta innovadora tecnologia" i ha destacat que "davant el nombre d’ofegaments que es produeixen cada any a Espanya, és necessari que les administracions públiques recolzen els avanços i innovacions que es desenvolupen en la matèria".

Sagredo ha recordat que el sistema antiofegaments s'ha desenvolupat en l'empresa NBN23, amb seu a Paterna, i ha reconegut que des que van conèixer el mateix van voler recolzar-ho: "Es tracta d'una empresa jove, amb una clara projecció de futur, i des de l'Ajuntament volem promoure el desenvolupament de joves emprenedors com ells".

Per la seua banda, un dels promotors de l'empresa de Paterna, Javier Bosch, assegura que nombroses entitats esportives de tot el món s'han interessat ja per aquest sistema. "El fet que puguem situar de forma exacta a la víctima i determinar els segons que porta submergida, davant per exemple una aturada cardíaca, fa que aquest sistema siga eficaç i que puga salvar vides", ha declarat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento