Comunitat Valenciana

Ascendeixen a set les persones afectades pel brot de legionel·la detectat a Xiva

  • Des de Sanitat destaquen que "no es tracta d'un nou contagi", ja que la dona va ingressar a la fi de juliol i actualment està curada.
  • La dona, de 59 anys, fou diagnosticada inicialment de pneumònia i ja ha rebut l’alta i està sana.
  • L'Ajuntament de la localitat destaca que en les mostres d'aigua recollides no s'ha detectat "cap anomalia".
Bacterias de la legionela.
Bacterias de la legionela.
Public Health Image Library
Bacterias de la legionela.

La Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat ha rebut aquest divendres notificació d'un altre cas positiu de legionel·la en Calicanto-Xiva (València), el d'una dona de 59 anys, que eleva a set el nombre de persones afectades -dues d'elles hospitalitzades i un home de 64 anys mort per la infecció-.

Segons ha informat Sanitat en un comunicat, l'últim cas confirmat és el d'una dona de 59 anys que va iniciar símptomes al juliol i va ingressar en l'Hospital General de València, on es va sotmetre a diverses proves -inclosa la de legionel·la, que va donar negatiu en aqueix moment- i va ser diagnosticada de pneumònia. Des de llavors, va rebre tractament antibiòtic, i actualment està sana.

La pacient va acudir a una revisió aquest passat dijous i, en ser una treballadora de la zona de reg, es va tornar a sotmetre a les proves de legionel·la, que han donat resultat positiu.

Inicialment va donar negatiu

Des de Salut Pública assenyalen que l'explicació que inicialment donara negatiu es troba en el record immunitari, que en el cas de la prova d'orina per a legionel·la té un període de durada de tres mesos.

D'aquesta forma, el resultat positiu "confirma que la pneumònia de la qual va ser tractada al juliol tenia com a causa la legionel·la, si bé ja va rebre l'alta i el seu estat de salut és bo".

La Direcció General ha puntualitzat així que "no es tracta d'un nou contagi", ja que la dona va ingressar a la fi de juliol i actualment està curada. Així mateix, ha recordat que s'han dut a terme totes les mesures habituals en un cas de brot de legionel·la, inclosa la neteja i cloració de l'aigua que proveeix a la urbanització de Calicanto.

Cap anomalia en l'aigua

Per la seua banda, l'Ajuntament de Xiva manté de moment la recollida de mostres per a realitzar analítiques, i assegura que no s'ha detectat "cap anomalia en l'aigua" de la localitat i no hi ha "confirmació oficial que el focus de legionel·losis estiga en el Pou de Santo Domingo".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento