Comunitat Valenciana

L'Hospital de Manises planificarà cursos per a ajudar a evitar patologies a músics

  • L’objectiu és evitar patologies en els professors de música de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.
  • Es crearan guies de consells i material educatiu destinats a divulgar mesures d'higiene postural específiques.
  • Les patologies més comunes dels músics són contractures musculars, tendinopaties, problemes neurològics i lesions vocals, d'oïda i de pell.
Tambor, Hellín
Tambor, Hellín
EUROPA PRESS
Tambor, Hellín

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l'Hospital de Manises han signat un conveni amb l'objectiu de fomentar la salut entre els músics i pel qual el centre planificarà cursos i plans de prevenció gratuïts per a evitar patologies en els professors de música de l'entitat, derivades de la seua activitat, i que són principalment les tendinitis, contractures i lesions d'oïda.

Segons aquest acord, que ha sigut ratificat pel president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, i el gerent de l'Hospital de Manises, el doctor Vicente Gil, es planificaran cursos i plans de prevenció gratuïts que ajudaran a evitar patologies derivades del desenvolupament de l'activitat musical. En concret, s'organitzaran cursos de prevenció de patologies associades a l'ús d'instruments musicals i es crearan guies de consells i material educatiu destinats a divulgar mesures d'higiene postural específiques.

Les patologies més comunes que pateixen els músics són, entre unes altres, contractures musculars, tendinopaties, problemes neurològics, lesions vocals, lesions d'oïda i també de la pell a causa d'al·lèrgies desenvolupades pels components dels instruments.

"El nombre de músics en les nostres societats musicals és cada vegada major, açò ens ha fet prestar major atenció a la seua salut ja que, en algun moment de la seua carrera, pot ser que patisquen algun problema mèdic relacionat precisament amb la pràctica musical", ha indicat l'entitat.

Per aquest motiu, Rodríguez destaca la importància de l'acord "a causa que permetrà conèixer als nostres músics pautes essencials que els ajudaran al desenvolupament de la seua activitat d'una forma saludable".

"Des de l'Hospital de Manises estem centrats no solament a cuidar dels pacients quan la seua salut ho requereix. Per a nosaltres una de les nostres actuacions prioritàries es basa en la prevenció de la malaltia i la promoció dels hàbits saludables. Per això, aquest conveni encaixa perfectament amb la nostra inquietud, doncs està centrat a difondre mesures d'higiene postural entre un col·lectiu amb tant arrelament social en la nostra Comunitat com són els músics", ha explicat el doctor Vicente Gil.

Atenció integral

L'Hospital de Manises compta amb un equip mèdic multidisciplinari centrat en el diagnòstic, tractament i rehabilitació de patologies relacionades amb la música i les arts escèniques que ofereix una atenció integral als pacients.

Entre l'equip de professionals hi ha experts en medicina de la música dins dels serveis de Medicina Rehabilitadora, Dermatologia, Al·lergologia, Fisioteràpia, Traumatologia o Neurologia, que seran els encarregats de formar, aconsellar i recolzar en aquest àmbit als professors de música de les societats musicals valencianes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento