Comunitat Valenciana

L’Oceanogràfic soltarà el dimarts a Xàbia una tortuga recuperada en l'Arca del Mar

  • L’animal ha estat recuperant-se des de gener, quan un vaixell el va capturar accidentalment a Cullera.
  • Els xiquets participants en el Campionat Autonòmic Infantil de Vela per Equips del Club Nàutic de Xàbia triaran el seu nom.
  • La Fundació Oceanogràfic desenvolupa un projecte pioner a Xàbia per a difondre el valor mediambiental dels fons marins.
El Animal Fue Atrapado Accidentalmente
El Animal Fue Atrapado Accidentalmente
OCEANOGRÀFIC
El Animal Fue Atrapado Accidentalmente

L’Oceanogràfic soltarà el pròxim dimarts 22 d'agost en les costes de Xàbia (Alacant) una tortuga babau Caretta caretta al mar que va ser capturada accidentalment per un vaixell a Cullera (València) i va ser recuperat en l'Arca del Mar.

Una telefonada al 112 va activar la Xarxa d’Encallaments, formada per Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, l’Oceanogràfic de València i la Universitat de València i gràcies a la col·laboració del pescador la tortuga va ser traslladada fins a l'àrea de recuperació i conservació d'animals del mar de l’Oceanogràfic.

Allí ha estat des del mes de gener, on ha rebut les cures veterinàries apropiades per a aconseguir la seua total recuperació. Ara, la tortuga 297 ja està preparada per a ser reincorporada a mar obert.

Però abans ha de rebre un nom i, per a això, els xiquets participants en el Campionat Autonòmic Infantil de Vela per Equips del Club Nàutic de Xàbia porten diversos dies aportant idees per a decidir el nom definitiu, que es coneixerà el mateix dia 22 durant la solta en el municipi alacantí.

Davant de la solta es realitzarà una xarrada de sensibilització en l'entrada del Club Nàutic sobre les tortugues marines. A l'acte assistirà la presidenta de Avanqua, Celia Calabuig, el director general de l’Oceanogràfic, Eduardo Nogués, membres de la Fundació Oceanogràfic, l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i representants del Club Nàutic de Xàbia i de la Federació de Vela, enfront de les instal·lacions del Club Nàutic.

La Fundació Oceanogràfic desenvolupa un projecte pioner a Xàbia per a difondre el valor mediambiental dels fons marins i com beneficien a la societat.

El projecte té dos eixos principals. D'una banda, una fase tècnic-científica que pretén caracteritzar les comunitats biològiques dels fons marins i valorar el seu estat de conservació. D'altra banda, una fase interpretativa que traduïsca les dades científiques juntament amb altres aspectes històrics i culturals, que culminarà amb activitats de divulgació i conscienciació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento